16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentElena Udrea, condamnată la șase ani de închisoare cu executare în dosarul Gala Bute

Elena Udrea, condamnată la șase ani de închisoare cu executare în dosarul Gala Bute

Elena Udrea a fost condamnată la şase ani de închisoare cu executare, în dosarul Gala Bute. Decizia, care nu mai poate fi contestată, a fost luată joi de instanța supremă.

Un complet format din cinci judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins joi, ca nefondate, contestaţiile în anulare depuse de Elena Udrea şi ceilalţi inculpaţi din dosarul Gala Bute, fostul ministru al Turismului urmând să execute condamnarea de 6 ani de închisoare, conform Digi24.

Decizia instanţei a fost luată cu majoritate de voturi şi este definitivă

Decizia instanţei a fost luată cu majoritate de voturi şi este definitivă, astfel încât Elena Udrea va merge la închisoare.

În dosarul Gala Bute, Elena Udrea a fost condamnată la 6 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi abuz în serviciu.

Elena Udrea a introdus căi extraordinare de atac, profitând de o decizie a Curții Constituționale

În dosarul Gala Bute, în care a fost condamnată definitiv la 6 ani de închisoare, Elena Udrea a introdus căi extraordinare de atac, profitând de o decizie a Curții Constituționale.

Acum, nu mai există nicio cale de atac, astfel că Elena Udrea trebuie să execute pedeapsa.

Fostul ministru al Turismului a fost condamnată, în iunie 2018, la 6 ani de închisoare în dosarul Gala Bute. La momentul pronunțării deciziei definitive, Udrea se afla în Costa Rica.

Ea părăsise România la începutul lui 2018 și a cerut azil în Costa Rica. În octombrie 2018, a fost reținută de Interpol în Costa Rica și apoi încarcerată. A fost eliberată în decembrie 2018, după ce Curtea Constituţională a decis că sunt ilegale completurile de 5 judecători de la instanţă supremă.

Elena Udrea a revenit în România în iulie 2019.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS