21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentTreizeci de sirieni, depistaţi de poliţiştii de frontieră mehedinţeni

Treizeci de sirieni, depistaţi de poliţiştii de frontieră mehedinţeni

Poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Mehedinți au depistat 30 de cetăţeni străini care se aflau într-un microbuz pe comunicația DN 56A, aflată în apropierea frontierei cu Serbia.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Mehedinți au identificat și oprit, pe comunicația DN 56A, în localitatea Bolta Rece, un autoturism marca BMW, înmatriculat în România, condus de un cetățean român și o autoutilitară marca VW, înmatriculată în Bulgaria.

La momentul efectuării semnalelor regulamentare de oprire, conducătorul autoutilitarei și-a continuat deplasarea aproximativ 500m, iar apoi a abandonat mașina. În urma controlului efectuat în compartimentul marfă au fost descoperiți 30 de cetățeni străini, fără documente de identitate asupra lor.

A fost solicitat sprijin din partea I.P.J Mehedinți și I.J.J Mehedinți pentru cercetarea zonei în vederea identificării șoferului autoutilitarei.

Șoferul autoturismului, despre care s-a stabilit că avea rol de antemergător, și cetățenii străini au fost conduși la sediul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Mehedinți pentru verificări.

În urma primelor verificări efectuate, s-a stabilit că cei în cauză sunt cetățeni sirieni dintre care șapte minori, cu vârste cuprinse între 10 și 18 ani, și 23 de adulți, cu vârste cuprinse între 18 și 46 de ani.

La verificări, adulţii au declarat că veneau din țara vecină şi doreau să ajungă în țările din vestul Europei.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Drobeta Turnu Severin, pentru săvârșirea infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetățenii sirieni și de trafic și complicitate la trafic de migranți, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS