24 C
Craiova
marți, 9 august, 2022
Știri de ultima orăEvenimentAproape doi ani de arest pentru uciderea unui bărbat de 57 de ani

Aproape doi ani de arest pentru uciderea unui bărbat de 57 de ani

Instanţele de judecată au prelungit mandatele de arestare emise pe numele a trei bărbați din comuna Unirea, în iunie 2020. Inculpații din acest dosar sunt acuzați că, în noaptea de 22 spre 23 iunie 2020, au fost implicați într-o încăierare, în urma căreia un bărbat de 57 de ani a fost ucis. În urma scandalului au fost rănite mai multe persoane, iar două mașini au fost avariate.

Potrivit reprezentanţilor IPJ Dolj, scandalul a izbucnit pe o stradă din comuna doljeană Unirea. În conflict au fost implicați opt bărbați. Unul a murit din cauza leziunilor suferite.

”Poliţiştii doljeni au fost sesizaţi cu privire la o altercaţie care a avut loc pe o stradă din comuna Unirea. Poliţiştii s-au deplasat imediat la faţa locului, din primele date stabilindu-se faptul că între două grupuri de câte patru persoane, cu vârste cuprinse între 20 şi 57 de ani, toţi din Unirea, a izbucnit un conflict. În conflict au fost folosite obiecte contondente. În urma altercaţiei, două autoturisme au fost avariate şi mai multe persoane au fost transportate la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale. Din păcate, în drum spre spital, un bărbat de 57 de ani, a decedat”, au precizat atunci reprezentanții IPJ Dolj.

În urma cercetărilor, polițiștii doljeni au stabilit că între persoanele implicate în scandal exista un conflict mai vechi.

Aproape doi ani de arest pentru trei dintre inculpaţi

Pe data de 24 iunie 2020, Tribunalul Dolj a emis mandate de arestare pentru șase persoane implicate în scandal. Ulterior, trei dintre inculpați au fost plasat sub control judiciar. Pentru ceilaţi inculpaţi, mandatele de arestare au fost prelungite de instanță în mai multe rânduri. Același lucru s-a întâmplat și pe 14 martie, anul acesta.

Tribunalul Dolj a dispus menţinerea arestului preventiv față de trei bărbaţi arestați încă din iunie 2020. De asemenea, instanţa a dispus ca ceilalţi inculpaţi să rămână sub control judiciar. Hotărârea instanţei a fost contestată la Curtea de Apel Craiova. Săptămâna trecută, instanţa a respins ca nefondate contestaţiile inculpaţilor.

În august 2020, procurorii doljeni au dispus trimiterea în judecată a șapte inculpați. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj. Următorul termen de judecată a fost stabilit pentru data de 9 mai.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS