27 C
Craiova
joi, 6 august, 2020
Știri de ultima oră Eveniment Ucis în urma unui scandal cu bâte și topoare

Ucis în urma unui scandal cu bâte și topoare

Un bărbat de 57 de ani a fost ucis în urma unui scandal izbucnit luni noaptea, în comuna Unirea. În urma scandalului au fost rănite mai multe persoane, iar două mașini au fost avariate. Polițiștii spun că un tânăr tocmai ce depusese o plângere împotriva agresorilor pentru amenințare.

Un bărbat decedat, mai mulți răniți și mașini avariate. Asta a rămas după un scandal izbucnit luni noaptea, pe o uliță din comuna doljeană Unirea. Potrivit oamenilor legii, în scandal au fost implicate opt persoane.

”Poliţiştii doljeni au fost sesizaţi cu privire la o altercaţie care a avut loc pe o stradă din comuna Unirea. Poliţiştii s-au deplasat imediat la faţa locului, din primele date stabilindu-se faptul că între două grupuri de câte 4 persoane, cu vârste cuprinse între 20 şi 57 de ani, toţi din Unirea, a izbucnit un conflict, în timpul căruia au fost folosite obiecte contondente. În urma altercaţiei, două autoturisme au fost avariate şi mai multe persoane au fost transportate la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale. Din păcate, în drum spre spital, un bărbat de 57 de ani, a decedat”, au precizat reprezentanții IPJ Dolj.

De la amenințare la omor

În urma cercetărilor, polițiștii doljeni au stabilit că între persoanele implicate în scandal exista un conflict mai vechi. De altfel, una dintre persoane depusese o plângere pentru amenințare.

”Din cercetările efectuate până în prezent a rezultat faptul că altercaţia ar fi pornit de la un conflict mai vechi, existent între cele două grupuri. De asemenea, un tânăr de 22 de ani, depusese înainte cu puţin timp de izbucnirea conflictului o plângere pentru comiterea infracţiunii de ameninţare, împotriva unui bărbat de 30 de ani, ambii fiind implicaţi în altercaţie. Cercetările sunt continuate în vederea lămuririi stării de fapt şi a tragerii la răspundere penală a tuturor persoanelor implicate în această altercaţie”, au mai precizat oamenii legii.

Cercetările au fost preluate de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj. A fost întocmit un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de încăierare din care a rezultat decesul unei persoane.

Încăierarea

Potrivit Codului penal, participarea la o încăierare între mai multe persoane se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.

Dacă în cursul încăierării s-a cauzat o vătămare corporală uneia sau mai multor persoane și nu se cunoaște care dintre participanți a produs urmările, se aplică tuturor pedeapsa închisorii de la unu la 5 ani. Excepție face victima, riscă o pedeapsă de la 3 luni la un an.

Când în urma încăierării s-a cauzat moartea unei persoane, pedeapsa este închisoarea de la 6 la 12 ani. Dacă s-a cauzat moartea a două sau mai multor persoane, limitele pedepsei se majorează cu o treime.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

1345 de cazuri noi de coronavirus

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că...

ȘTIRI GdS

1345 de cazuri noi de coronavirus

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că 1345 de cazuri noi de coronavirus au fost depistate în România în ultimele 24 de...

FRF a decis: Liga 1 se extinde la 16...

Azi, într-o şedinţă a Comitetului Executiv al FRF, convocată miercuri seară, a fost aprobată mărirea numărului de echipe din Liga 1 de la 14 la 16! Federaţia...

Tăriceanu candidează la Primăria Capitalei

Liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu a anunţat, astăzi, că va candida la Primăria Generală a Capitalei.

Accident cu victime în Râmnicu Vâlcea

Un accident rutier a avut loc în urmă cu puțin timp în Râmnicu Vâlcea, Calea lui Traian Nord, în urma coliziunii dintre...

Caniculă până pe 8 august, în sud și est

Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare de caniculă valabilă în intervalul 6-8 august, în sudul și estul teritoriului.

Alți 36 de doljeni, depistați pozitiv la COVID-19

Prefectura Dolj a anunțat că astăzi în județ au fost înregistrate alte 36 de persoane depistate pozitiv la noul coronavirus. Situația epidemiologică...