14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentFiul - arestat pentru trafic de droguri, mama sub control judiciar

Fiul – arestat pentru trafic de droguri, mama sub control judiciar

Judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au respins, ieri, contestaţa formulată de un bărbat de 29 de ani, arestat preventiv pentru trafic de droguri. Mama inculpatului, o femeie de 63 de ani, a fost plasată sub control judiciar de procurorii DIICOT. Aceştia din urmă susţin că, începând cu toamna anului 2021, inculpatul a înființat o cultură de canabis pe raza unei comune din județul Mehedinți.

Potrivit anchetatorilor, suspectul a cumpărat seminţe de canabis de pe internet şi a înfiinţat o cultură, într-o comună din Mehedinţi.

„Din cercetări a reieșit că, din toamna anului 2021, un bărbat de 29 de ani ar fi comandat, de pe site-uri de profil, semințe de canabis, în scopul înființării unei culturi de canabis și ar fi avut preocupări în ceea ce privește traficul de droguri de risc”, au explicat oamenii legii.

Pe data de 10 martie, ofiţerii de combatere a criminalităţii organizate au făcut trei percheziţii domiciliare. Au fost ridicate 600 grame de fragmente vegetale, opt plante de canabis şi un cântar electronic. De asemenea, au fost ridicate dar şi instalaţiile folosite pentru întreţinerea plantelor. Potrivit anchetatorilor, au fost ridicate trei corturi, un filtru de aer, lămpi de iluminat, tubulatură de aerisire, un dispozitiv pentru măsurarea temperaturii și a umidității şi trei transformatoare.

Fiul în arest, mama sub control judiciar

După percheziţii, bărbatul și mama acestuia, o femeie, de 63 de ani, au fost duşi în faţa procurorilor DIICOT din Mehedinţi. Bărbatul a fost reţinut pentru o perioadă de 24 de ore, iar mama sa a fost plasată sub control judiciar.

O zi mai târziu, pe 11 martie, procurorii DIICOT au cerut şi obţinut arestarea preventivă a inculpatului. Mandatul de arestare a fost emis de Tribunalul Mehedinţi. Hotărârea instanţei a fost contestată de inculpat la Curtea de Apel Craiova. Ieri, instanţa i-a respins acţiunea ca nefondată.

„Respinge contestaţia ca nefondată. Obligă contestatorul la plata sumei de 100 lei cheltuieli judiciare statului”, a dispus instanţa. Hotărârea Curţii de Apel Craiova este definitivă, aşa că inculpatul va fi cercetat în continuare în stare de arest preventiv.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS