5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentFeribotul cuprins de flăcări în Grecia va fi tractat într-un port

Feribotul cuprins de flăcări în Grecia va fi tractat într-un port

Feribotul italian Euroferry Olimpic, cuprins de flăcări vinerea trecută, încă fumegă și va fi tractat într-un port, pentru a-i ajuta pe pompieri și pe salvatori să încerce să-i găsească pe cei 10 pasageri dispăruți, informează publicația greacă ekathimerini.com

Potrivit Ministerului Transportului din Grecia, actuala poziție a navei – la nord de insula Corfu, împiedică pompierii să stingă complet incendiul care a făcut deja o victimă la bord.

Nava urmează să fie tractată în portul Platygialos

Nava urmează să fie tractată în portul Platygialos, pe coasta de vest a Greciei. Rudele pasagerilor dispăruți vor fi cazați în apropiere pe durata desfășurării operațiunii.

Incendiul a izbucnit vineri, 18 februarie, în timp ce feribotul plecat din Igoumenitsa se deplasa către portul italian Brindisi. La bord se aflau peste 280 de oameni, pasageri și membri ai echipajului, printre care și cetățeni români.

În continuare, 10 persoane sunt date dispărute

Un șofer de camion a fost găsit în viață duminică pe navă, dar și încă o victimă. În continuare, 10 persoane sunt date dispărute.

Potrivit pompierilor, operațiunea de salvare nu poate continua până când focul este adus sub control, ceea ce nu se poate realiza în larg.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS