10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentArestat pentru o cultură de 200 plante de canabis

Arestat pentru o cultură de 200 plante de canabis

Judecătorii de la Tribunalul Mehedinți au dispus, marți, arestarea preventivă a unui bărbat acuzat de trafic de droguri de risc. Potrivit anchetatorilor, în cursul anului trecut, inculpatul a cultivat aproximativ 200 plante de canabis. Tot marți, judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au respins contestația formulată de un bărbat deferit justiției într-un dosar asemănător.

Procurorii DIICOT susțin că plantele de canabis au fost cultivate în perioada mai-iunie 2021.

”În cauză s-a reținut faptul că, în perioada mai 2021 – iulie 2021, inculpatul a înființat, întreținut și recoltat o cultură de canabis de aproximativ 200 de plante, atât pentru vânzare, cât și pentru consum propriu”, au explicat anchetatorii.

Pe data de 31 ianuarie, ofițerii de combatere a criminalității organizate au făcut patru percheziții domiciliare, pe raza județului Mehedinți. În urma perchezițiilor au fost ridicate droguri de risc și diferite sisteme informatice.

Arestat pentru o cultură de canabis

Luni, după audieri, procurorii DIICOT au dispus reținerea inculpatului pe o perioadă de 24 de ore. O zi mai târziu, bărbatul a fost dus la Tribunalul Mehedinți cu propunere de arestare preventivă. Instanța a admis solicitarea anchetatorilor și a dispus arestarea inculpatului pe o perioadă de 30 de zile..


”Dispune arestarea preventivă a inculpatului B.A.C., zis „Mădă”, pentru săvârşirea infracţiunii de cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, oferirea, punerea în vânzare, vânzarea, distribuirea, livrarea cu orice titlu, trimiterea, transportul, procurarea, cumpărarea, deţinerea ori alte operaţiuni privind circulaţia drogurilor de risc, fără drept, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 01.02.2022 şi până la data de 02.03.2022, inclusiv”, a dispus instanța. Hotărârea Tribunalului Mehedinți nu este definitivă și a fost contestată la Curtea de Apel Craiova.

Arest prelungit pentru un alt cultivator de canabis

La începutul lunii octombrie 2021, procurorii DIICOT anunțau reținerea a trei bărbați cu vârste între 25 și 30 de ani, toți din municipiul Drobeta Turnu Severin. Au fost prinși în flagrant după ce recoltaseră plante de canabis cultivate într-o livadă.

„În cursul anului 2021, unul dintre inculpaţi a achiziționat, prin intermediul unor site-uri de profil, semințe și materiale folosite pentru cultivarea unei culturi de canabis, pe un teren de pe raza judeţului Mehedinţi, plantele fiind îngrijite împreună cu un alt inculpat”, au explicat anchetatorii.
Oamenii legii au ridicat de pe plantaţia de pomi fructiferi 20 de plante de canabis de aproximativ un metru înălțime. Alte 16 plante erau deja recoltate și ambalate în folie de plastic.

Pe 2 octombrie, judecătorii de la Tribunalul Mehedinți au dispus arestarea preventivă a unui inculpat pentru o perioadă de 30 de zile. Ceilalţi doi inculpaţi au fost plasaţi în arest la domiciliu. Pe 26 ianuarie, instanța a prelungit mandatele emise pe numele inculpaților. Marți, pe 1 februarie, Curtea de Apel Craiova a respins ca nefondată contestația formulată de bărbatul aflat în arest preventiv.

Cei trei inculpați au fost deferiți justiției la sfârșitul lunii noiembrie. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Mehedinți și a intrat în procedură de cameră preliminară.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS