17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentÎn arest pentru o cultură de canabis

În arest pentru o cultură de canabis

Judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au respins contestaţia formulată de un bărbat de 25 de ani, arestat preventiv pentru trafic de droguri de risc. Procurorii DIICOT susţin că inculpatul a cultivat plante de canabis într-o plantaţie de pomi fructiferi dintr-o localitate din judeţul Mehedinţi. Alţi doi inculpaţi din acest dosar au fost arestaţi la domiciliu.

Potrivit anchetatorilor, unul dintre inculpaţi a cumpărat seminţele de canabis de pe internet. A reuşit să cultive aproape 40 de plante, însă a fost prins în flagrant în timp ce recolta o parte dintre ele.

„În cursul anului 2021, unul dintre inculpaţi a achiziționat, prin intermediul unor site-uri de profil, semințe și materiale folosite pentru cultivarea unei culturi de canabis, pe un teren de pe raza judeţului Mehedinţi, plantele fiind îngrijite împreună cu un alt inculpat.

La data de 02.10.2021, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Mehedinţi împreună cu ofiţeri de poliţie din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate din Mehedinți şi ai Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Craiova au depistat trei inculpați, în timp ce recoltau plantele de canabis, pe care le ambalau în saci și în folie de celofan, în scopul transportării acestora în municipiul Drobeta Turnu Severin”, au precizat oamenii legii.

Arestat preventiv pentru o cultură de canabis


Oamenii legii au ridicat de pe plantaţia de pomi fructiferi, situată în extravilanul unui sat de pe raza judeţului Mehedinţi, 20 de plante de canabis de aproximativ un metru înălțime. Alte 16 plante erau deja recoltate și ambalate în folie de plastic. Pe data de 2 octombrie, procurorii DIICOT au dispus reţinerea a trei inculpaţi. Este vorba de trei bărbați cu vârste între 25 și 30 de ani, toți din municipiul Drobeta Turnu Severin.

În aceeaşi zi, judecătorii de la Tribunalul Mehedinți au dispus arestarea preventivă a unui inculpat pentru o perioadă de 30 de zile. Ceilalţi doi inculpaţi au fost plasaţi în arest la domiciliu.

Hotărârea instanţei a fost contestată de inculpatul arestat preventiv la Curtea de Apel Craiova. La sfârşitul săptămânii trecute, instanţa s-a pronunţat. Judecătorii craioveni au respins ca nefondată acţiunea inculpatului, aşa că acesta rămâne în continuare în arest.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS