18.4 C
Craiova
vineri, 12 august, 2022
Știri de ultima orăEvenimentPercheziții în Drăgănești-Olt, la persoane din clanul Bercea Mondialu

Percheziții în Drăgănești-Olt, la persoane din clanul Bercea Mondialu

Perchezițiile făcute în județul Olt vizau persoane din clanul Bercea Mondialu. Acestea sunt suspecte că fac parte dintr-o amplă rețea care se ocupă cu furturi de bunuri la nivel internațional, care sunt aduse și vândute în țară.

Persoanele vizate sunt cunoscute în orașul Drăgănșeti-Olt, făcând parte din clanul lui Bercea Mondialu, un cunoscut lider interlop care în prezent se află în arest.

Perchezițiile de sâmbătă la care au participat peste 160 de polițiști fac obiectul a trei dosare de evaziune fiscală, furt și tăinurie. Persoanele implicate au fost aduse la audieri, la Caracal, cu propunere de reținere și de arest prevenitv.

Obiecte ridicate de la suspecți

În urma perchezițiilor efectuate, au fost descoperite și ridicate, mai multe documente și bunuri de interes operativ. Au fost ridicate documente de evidență contabilă, două cutii cu 17 ceasuri de diferite brand-uri, patru tuburi cu aer comprimat și bile ce ar putea fi folosite pentru armă tip airsoft. Au mai fost ridicate 11 telefoane mobile, un laptop, patru butelii de culoare verde – tip freon și mai multe scule și unelte electrice.

Pentru infracțiunile de evaziune fiscală, prejudiciul este de 440.000 de lei, iar pentru infracțiunile contra patrimoniului prejudiciul este de 35.000 de lei.

De asemenea, acțiunea a beneficiat și de sprijinul Gărzii de Mediu Olt. Instituția a sancționat contravențional unul dintre operatorii economici vizați de percheziții, dispunând, ca măsură complementară, suspendarea activității.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS