5.1 C
Craiova
luni, 28 noiembrie, 2022
Știri de ultima orăEvenimentOlt. 42 de percheziții domiciliare, la persoane bănuite de evaziune fiscală, furt și tăinuire

Olt. 42 de percheziții domiciliare, la persoane bănuite de evaziune fiscală, furt și tăinuire

În această dimineață, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Olt, respectiv ai Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, Serviciul de Investigații Criminale și Poliției Municipiului Caracal, au efectuat 42 de percheziții domiciliare, în județul Olt, la persoane fizice și juridice, bănuite de evaziune fiscală, furt și tăinuire.

Perchezițiile sunt desfășurate sub supravegherea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt și Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal, în dosare penale instrumentate la nivelul celor trei structuri de poliție.

Percheziții

În cauzele penale instrumentate de polițiști de investigare a criminalității economice, două persoane, în calitate de administratori a două societăți comerciale, sunt bănuite că în perioada 2014-2018, ar fi înregistrat în evidența contabilă achiziții fictive de la mai mulți furnizori, diminuându-și astfel obligațiile de plata la bugetul statului.
În alta cauză penală, trei persoane sunt bănuite că în cursul anului 2021, ar fi colectat, transportat și comercializat, în repetate rânduri, deșeuri feroase, fără a deține documente de proveniență, iar în alte situații, aceștia ar fi folosit avize de însoțire a mărfii, aparținând mai multor societăți comerciale, fără a fi declarate organelor fiscale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS