32.9 C
Craiova
sâmbătă, 21 mai, 2022
Știri de ultima orăEvenimentO alpinistă cu experiență a murit în Bucegi de ziua ei

O alpinistă cu experiență a murit în Bucegi de ziua ei

O alpinistă cu experiență din Brașov și-a pierdut ieri viața în Munții Bucegi, chiar de ziua ei de naștere.

Pentru că are o soră geamănă, aceasta a vrut să omagieze, parcurgând traseul Albișoara Gemenelor. Din păcate, nu și-a găsit niciun partener de drum și a plecat singură în traseu. Pe la amiază, aceasta nu a mai răspuns la telefon, iar familia a început să se îngrijoreze.

Salvamontiștii din Bușteni șși Prahova au primit apelul de urgență (miercuri) în jurul orei 18.00. O echipă aflată pe platou a încercat imediat să plece spre Vf. Caraiman dar viscolul puternic cu transport de zăpadă a făcut imposibilă deplasarea. O altă echipa a plecat din Bușteni pe urmele fetei, dar când au ajuns în zona de creastă, vântul puternic a șters urmele celei dispărute și aceasta nu a putut fi găsită.

Azi dimineață, pe lumină, o alta echipă a reușit sa localizeze victima. Era căzută pe un versant SE-stic fără semne vitale.

Pentru că terenul este foarte accidentat și accesul este dificil, s-a solicitat ajutorul unui elicopter. După mai multe încercări de extragere prin troliere, misiunea a fost anulată din cauza rafalelor puternice și a riscului de avalanșă generat de aeronavă.

Acțiunea de recuperare a trupului alpinistei va fi reluată imediat ce condițiile meteo vor permite acest lucru”, au anunţat salavomtiştii

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Alertă privind oferte false de vacanțe. Site-uri turistice oficiale...

Cei care se pregătesc să plece în concediu trebuie...

ȘTIRI GdS