10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEveniment(VIDEO) Șantajist prins în flagrant în județul Olt

(VIDEO) Șantajist prins în flagrant în județul Olt

-

Polițiștii Secției nr. 10 Rurală Vișina au desfășurat activități specifice, pentru prinderea, în flagrant delict, a unui tânăr de 22 de ani, din comuna Vădăstrița, județul Olt, bănuit de săvârșirea infracțiunii de șantaj.

Polițiștii Secției nr. 10 Rurală Vișina au fost sesizați de un minor, de 15 ani, că în perioada 22 noiembrie 2021 – 04 ianuarie, un tânăr, în vârstă de 22 de ani, din comuna Vădăstrița, județul Olt, l-ar fi constrâns prin amenințări cu acte de violență, în vederea obținerii de sume de bani. De teamă, minorul i-ar fi dat, în total, suma de 18.500 de lire sterline, bani luați de la domiciliu, fără ca părinții acestuia să știe.

De asemenea, minorul a sesizat faptul că tânărul l-ar fi amenințat că îl va da în vileag părinților săi pentru că ar fi sustras bani de la domiciliu, și, totodată, l-ar fi amenințat cu acte de violență dacă nu îi va da suma de 6.600 de lei.

Pe 8 ianuarie, sub directa coordonare a prim procurorului Parchetului de pe lângă Judecătoria Corabia, a fost organizat un flagrant delict, asupra tânărului fiind găsită suma de 1100 de lire sterline, bani primiți de la persoana vătămată.

Acesta a fost reținut pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, iar la la data de 9 ianuarie, instanța de judecată a dispus, pe numele tânărului, arestarea la domiciliu, pe o perioadă de 30 de zile.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de pocedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Ambulatoriul de la Spitalul Municipal Filantropia va fi echipat...

Spitalul Municipal Filantropia își va dota cabinetele din Ambulatoriu...

ȘTIRI GdS