17.3 C
Craiova
miercuri, 18 mai, 2022
Știri de ultima orăEvenimentAutoritățile din Kazahstan l-au reținut pe fostul șef al securității naționale

Autoritățile din Kazahstan l-au reținut pe fostul șef al securității naționale

Autoritățile din Kazahstan l-au reținut pe Karim Massimov, fostul șef al comitetului pentru securitate națională al țării, pentru suspiciuni de trădare, relatează Reuters.

Massimov, care a fost concediat în timpul acestei săptămâni ca urmare a protestelor care au zguduit întregul Kazahstan, a fost reținut împreună cu un număr de alți oficiali din statul kazah, au anunțat reprezentanții comitetului pentru securitate națională. Ceilalți oficiali nu au fost numiți și nu au fost date nici alte detalii cu privire la situație.

Massimov nu a putut fi contactat de jurnaliștii Reuters, anunță agenția de presă.

Massimov este văzut ca fiind un apropiat al fostului președinte, Nursultan Nazarbaev

Massimov este văzut ca fiind un apropiat al fostului președinte, Nursultan Nazarbaev. El a fost prim-ministru de două ori și s-a aflat și în fruntea administrației prezidențiale la momentul în care Nazarbaev se afla în fruntea statului, iar ulterior a condus Comitetul pentru Securitate Națională.

Până acum, zeci de oameni au murit în protestele masive care au erupt în tot Kazahstanul de la sfârșitul săptămânii trecute. La invitația lui Kassim Tokaev, actualul președinte al Kazahstanului, trupe rusești au intervenit în țară împotriva protestatarilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Horoscop

BerbecPer total, această zi ar putea fi descrisă astfel:...

ȘTIRI GdS