5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentFace puşcărie pentru două culturi de canabis

Face puşcărie pentru două culturi de canabis

Instanţele de judecată au respins o cerere de revizuire formulată de un bărbat din comuna Fărcaș, condamnat defintiv la doi ani și cinci luni de închisoare pentru trafic de droguri. Inculpatul a fost acuzat de procurorii DIICOT că, în noiembrie 2019, a cultivat canabis în două imobile din Fărcaș și Moțăței. Bărbatul a fost încarcerat în decembrie 2020.

Procurorii DIICOT anunțau, în februarie 2020, arestarea unui doljean suspectat de trafic de droguri de risc. Bărbatul ar fi înființat două culturi in-door de canabis în localitățile Moțăței și Fărcaș. Drogurile, care erau cultivate în ghivece, ajungeau pe piața stupefiantelor din Craiova.

”În cauză s-a stabilit că inculpatul B.L.A. a fost implicat în realizarea unor culturi de droguri de risc (canabis) și distribuirea acestora pe raza municipiului Craiova. În urma cercetărilor efectuate s-a constatat că, în perioada 2017-2019, inculpatul B.L.A. a comandat în mai multe rânduri echipamente pentru înființarea de culturi in-door de canabis”, au precizat anchetatorii.

90 de ghivece cu canabis, ridicate la percheziții

Pe data de 17 februarie 2020, anchetatorii au dispus efectuarea unor percheziții domiciliare.

”Procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Craiova au efectuat un număr de trei percheziții domiciliare pe raza județului Dolj. Au fost descoperite două culturi in-door de canabis, înființate începând cu luna noiembrie 2019. Au fost ridicate 90 de ghivece în care se aflau plante de canabis, două instalatii complet utilate folosite la întreținerea culturilor, 150 de grame de canabis, precum și materiale și ustensile folosite la prepararea și consumul de droguri de risc”, au mai explicat anchetatorii.

De asemenea, la domiciliul bărbatului a fost găsită cantitatea de 70 grame de canabis.

Face puşcărie pentru trafic de droguri

Bărbatul a fost trimis în judecată în martie 2020, pentru trafic și deținere de droguri de risc. În iulie, acelaşi an, a fost condamnat la patru ani și patru luni de închisoare cu executare. A urmat apelul, iar pe 10 decembrie 2020, Curtea de Apel Craiova s-a pronunțat. Instanța a admis apelul inculpatului și i-a redus pedeapsa la doi ani și cinci luni de închisoare. Hotărârea Curții de Apel Craiova este definitivă. Tot pe 10 decembrie, bărbatul a fost ridicat de polițiști și dus în penitenciar.

Ulterior, în iunie 2021, bărbatul a formulat o cerere de revizuire a sentinţei prin care a fost condamnat definitiv. Acţiunea i-a fost respinsă de Tribunalul Dolj în toamna anului trecut. Hotărârea instanţei a fost contestată de bărbatul condamnat, fără succes însă, la Curtea de Apel Craiova.

Tot anul trecut, bărbatul a formulat o altă cale extraordinară de atac a hotărârii prin care a fost condamnat. Este vorba de o contestaţie în anulare, care a fost respinsă de instanţă ca inadmisibilă. În urma hotărârilor instanţelor de judecată, bărbatul rămâne în continuare în Penitenciarul Pelendava. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS