15.3 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentCultivator de canabis, condamnat cu executare

Cultivator de canabis, condamnat cu executare

Judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au hotărât să condamne la doi ani și cinci luni de închisoare un bărbat de 31 de ani, din Fărcaș. Acesta a fost acuzat de procurorii DIICOT că a cultivat canabis în două imobile din Fărcaș și Moțăței. Săptămâna trecută, bărbatul a fost ridicat de polițiști și dus în penitenciar.

Procurorii DIICOT anunțau, la jumătatea lunii februarie, arestarea unui doljean suspectat de trafic de droguri de risc. Bărbatul ar fi înființat două culturi in-door de canabis în localitățile Moțăței și Fărcaș. Drogurile, care erau cultivate în ghivece, ajungeau pe piața stupefiantelor din Craiova.

”În cauză s-a stabilit că inculpatul B.L.A. a fost implicat în realizarea unor culturi de droguri de risc (canabis) și distribuirea acestora pe raza municipiului Craiova. În urma cercetărilor efectuate s-a constatat că, în perioada 2017-2019, inculpatul B.L.A. a comandat în mai multe rânduri echipamente pentru înființarea de culturi in-door de canabis”, au precizat anchetatorii.

90 de ghivece cu canabis, ridicate la percheziții

Pe data de 17 februarie, anhetatorii au dispus efectuarea unor percheziții domiciliare. Au descoperit două culturi de canabis și au ridicat plantele și instalațiile folosite la întreținerea plantelor.

”Procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Craiova au efectuat un număr de trei percheziții domiciliare pe raza județului Dolj. Au fost descoperite două culturi in-door de canabis, înființate începând cu luna noiembrie 2019. Au fost ridicate 90 de ghivece în care se aflau plante de canabis, două instalatii complet utilate folosite la întreținerea culturilor, 150 de grame de cannabis, precum și materiale și ustensile folosite la prepararea și consumul de droguri de risc”, au mai explicat anchetatorii.

La domiciliul bărbatului a fost găsită cantitatea de 70 grame de canabis.

Cultivator de canabis, condamnat definitiv

Bărbatul a fost trimis în judecată în martie, pentru trafic și deținere de droguri de risc. În iulie, inculpatul a fost condamnat la patru ani și patru luni de închisoare cu executare. Sentința a fost dată de magistrații de la Tribunalul Dolj. A urmat apelul, iar joi, pe 10 decembrie, Curtea de Apel Craiova s-a pronunțat. Instanța a admis apelul inculpatului și i-a redus pedeapsa la doi ani și cinci luni de închisoare. Hotărârea Curții de Apel Craiova este definitivă.

Tot pe 10 decembrie, bărbatul a fost ridicat de polițiști și dus în penitenciar.

”Poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Dolj au pus în executare un mandat de executare de 2 ani şi 5 luni de închisoare. Mandatul a fost emis de Tribunalul Dolj pe numele unui bărbat de 31 ani, din comuna Fărcaş, pentru comiterea infracţiunii de trafic de droguri de risc. Cel în cauză a fost încarcerat în penitenciar”, au precizat polițiștii doljeni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS