12.8 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăEvenimentContabilă de la Direcția Agricolă, judecată pentru furtul a 400.000 de lei

Contabilă de la Direcția Agricolă, judecată pentru furtul a 400.000 de lei

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt a dispus trimiterea în judecată a unei funcţionare din cadrul Direcției Agricole Județene Olt, acuzată de delapidare, fraudă informatică, fals şi uz de fals. Potrivit anchetatorilor, între anii 2017-2020, inculpata a băgat în propriile buzunare aproape 400.000 de lei din bugetul instituţiei.

Potrivit ofiţerilor anticorupţie, banii sustraşi au ajuns la inculpată şi la fiul său.

„În perioada 16 iunie 2017 – 15 decembrie 2020, inculpata, cu ocazia şi în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu, în calitate de contabil, având atribuţii de gestionare a banilor în  cadrul Direcției pentru Agricultura Județeană Olt, și-a însuşit, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, în mod sistematic, suma totală de 388.423 lei din patrimoniul instituției, în interesul său şi al fiului său.

Astfel, inculpata a întocmit 50 de ordine de plată, în cuprinsul cărora a inserat date necorespunzătoare adevărului la rubrica „cod iban beneficiar”, notând propriile numere de cont bancar și pe cel al fiului său”, au precizat oamenii legii.

Aceştia din urmă mai spun că inculpata şi fiul ei nu au desfăşurat activităţi de prestări servicii în raport cu Direcţia Agricolă, însă acest lucru era menţionat drept justificare.

De la delapidare la fraudă informatică

Ofiţerii anticorupţie au mai precizat că datele referitoare la cele 50 ordine de plată au fost introduse în sistemul informatic al Direcţiei Agricole, scopul fiind însușirea sumelor de bani.

„Totodată, a întocmit 36 ordine de plată pe suport de hârtie cu datele nereale menționate anterior și 14 în format electronic care atestau în fals obligații de plată ale DAJ Olt către sine și către fiul său. După falsificarea celor 36 ordine plată pe suport hârtie le-a înaintat Trezoreriei Olt, în vederea realizării transferului banilor”, au mai precizat oamenii legii.

Pe data de 1 noimebrie, inculpata a fost plasată sub control judiciar. Ulterior, pe 9 decembrie, anchetatorii au pus poprire pe salariul inculpatei pentru recuperarea sumei de 388.423 lei. Asta pentru că nu au fost identificate bunuri pe numele inculpatei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS