11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEveniment(VIDEO) Un bărbat înarmat cu un arc şi săgeţi a ucis cinci persoane şi a rănit alte două, în Norvegia

(VIDEO) Un bărbat înarmat cu un arc şi săgeţi a ucis cinci persoane şi a rănit alte două, în Norvegia

-

Un bărbat înarmat cu un arc şi săgeţi a ucis cinci persoane şi a rănit alte două, miercuri, la Kongsberg, în sud-estul Norvegiei, a anunţat poliţia norvegiană care a arestat un suspect, transmit AFP şi Reuters.

Poliţia norvegiană a arestat un danez de 37 de ani, suspectat a fi autorul unui atac cu arc şi săgeţi care a făcut cinci morţi şi doi răniţi miercuri la Kongsberg, în sud-estul Norvegiei, anchetatorii neexcluzând până în prezent o motivaţie teroristă, notează AFP.

Suspectul, arestat la scurt timp după incident, este un cetăţean danez de 37 de ani care locuieşte în Kongsberg, a anunţat poliţia norvegiană într-un comunicat publicat în cursul nopţii de miercuri spre joi.

Au murit cinci persoane şi alte două au fost rănite

„Am decis să confirmăm această informaţie, deoarece există multe zvonuri care circulă pe reţelele sociale în jurul autorului atacului, unele persoane implicând persoane care nu au legătură cu faptele grave comise”, a adăugat poliţia.

Mai devreme, un responsabil al poliţiei locale, Oyvind Aas, făcuse cunoscut într-un briefing de presă că au murit cinci persoane şi alte două au fost rănite.

Autorităţile au anunţat că analizează toate ipotezele, inclusiv cea a unui act terorist

Autorităţile au anunţat că analizează toate ipotezele, inclusiv cea a unui act terorist. „Este normal să analizăm şi ipoteza unui act terorist”, a declarat Øyvind Aas, şeful Poliţiei din Kongsberg. P

otrivit anchetatorilor, individul care a comis atacul a acţionat într-o arie foarte largă, pe mai multe străzi şi inclusiv într-un supermarket.

Autorul atacului a fugit cu o maşină, dar a fost arestat ulterior

Autorul atacului a fugit cu o maşină, dar a fost arestat ulterior, iar acum este interogat. Autorităţile norvegiene nu au anunțat încă numărul exact al victimelor.

La locul atacului au fost mobilizate numeroase echipaje medicale şi de poliţie, inclusiv cu elicoptere. Răniții au fost internați în spital. Nici numărul lor și nici detalii despre starea lor nu au fost făcute publice.

Poliția nu a oferit detalii despre suspect, însă, potrivit canalului TV2, individul avea asupra lui şi un cuţit, precum şi alte câteva arme.

Atacul a avut loc cu puțin înainte de 18:30 (16:30 GMT) în centrul orașului Kongsberg.

Pe Twitter, poliţia locală a anunțat că un individ a fost văzut înarmat cu un arc şi săgeţi şi că le-a folosit ţintind mai multe persoane.

Populaţia a fost îndemnată să rămână acasă

Populaţia a fost îndemnată să rămână acasă. Câteva cartiere au fost izolate, imagini la televiziune arătând o masivă desfăşurare de forţe de poliţie înarmate şi de ambulanţe. De asemenea, au fost trimise un elicopter şi o echipă de deminare. Serviciile de informaţii interne (PST) au fost alertate.

În trecut, Norvegia, o naţiune tradiţional paşnică, a fost ţinta unor atacuri comise de extremă dreapta. La 22 iulie 2011, Anders Behring Breivik a ucis 77 de persoane prin detonarea unei bombe lângă sediul guvernului din Oslo, înainte de a deschide focul asupra unui miting al tinerilor laburişti pe insula Utoya.

În august 2019, Philip Manshaus a tras mai multe focuri de armă într-o moschee de lângă Oslo, înainte de a fi blocat de credincioşi, fără a provoca răni grave. Înainte îşi împuşcase din ură rasială sora vitregă adoptivă de origine asiatică.

Mai multe proiecte de atentate islamiste au fost, de asemenea, dejucate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Cod galben de precipitații

Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare de...

ȘTIRI GdS