10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentArest prelungit pentru un craiovean acuzat de trafic de minori

Arest prelungit pentru un craiovean acuzat de trafic de minori

Judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au respins contestaţia formulată de un craiovean de 31 de ani, arestat preventiv la sfârşitul lunii mai, anul acesta. Inculpatul este acuzat de comiterea infracţiunilor de trafic de minori şi trafic de persoane. Potrivit anchetatorilor, bărbatul ar fi racolat trei tinere, dintre care două minore, pe care le-a determinat să practice prostituţia în Craiova. Două dintre victime au practicat prostituţia şi în Spania şi Franţa.

Potrivit anchetatorilor, bărbatul ar fi comis faptele începând cu anul 2018. Printre victime s-au numărat şi două minore.

„Începând cu anul 2018, persoana în cauză, un bărbat, de 31 de ani, din Craiova, ar fi racolat, profitând de starea lor de vulnerabilitate, trei tinere din județele Dolj, Bacău și Arad, dintre care două minore. Acesta le-ar fi închiriat apartamente în regim hotelier, în municipiul Craiova, și le-ar fi determinat să practice prostituția. Ulterior, două dintre aceste tinere ar fi fost transportate în Spania – Almadralejo și Franța – Nantes, unde ar fi practicat prostituția”, au precizat oamenii legii.

Arest prelungit pentru craioveanul acuzat de trafic de minori

Pe data de 20 mai, ofiţerii de combatere a criminalității organizate au efectuat o percheziție la domiciliul bărbatului. În urma percheziţiei, au fost ridicate un telefon mobil și diverse înscrisuri, în vederea continuării cercetărilor.

Ulterior, după audieri, procurorii DIICOT au dispus reţinerea suspectului pe o perioadă de 24 de ore. Tot pe 20 mai, Tribunalul Dolj a emis pe numele inculpatului un mandat de arestare preventivă. Mandatul de arestare a fost prelungit în mai multe rânduri de instanţă. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi pe 21 septembrie, când Tribunalul Dolj a dispus menţinerea arestului preventiv faţă de inculpat.

Hotărârea Tribunalului Dolj a fost contestată la Curtea de Apel Craiova, instanţă care s-a pronunţat pe 28 septembrie. Judecătorii craioveni au respins ca nefondată acţiunea inculpatului.

Judecat pentru trafic de minori şi de persoane

Între timp, în iulie, inculpatul a fost trimis în judecată pentru trafic de persoane şi trafic de minori. Pe data de 3 septembrie, Tribunalul Dolj a dispus începerea judecării craioveanului de 31 de ani. Şi acestă hotărâre a fost contestată de inculpat. Curtea de Apel Craiova a stabilit termenul pentru soluţionarea contestaţiei pe data de 12 octombrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS