-4.5 C
Craiova
miercuri, 26 ianuarie, 2022
Știri de ultima orăLocalDoljCraiovean arestat pentru trafic de minori și persoane

Craiovean arestat pentru trafic de minori și persoane

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Craiova, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Craiova, au efectuat o percheziție domiciliară, în municipiu, pentru documentarea activităţii unei persoane bănuite de trafic de minori și trafic de persoane.

Din cercetări a reieșit că, începând cu anul 2018, un bărbat, de 31 de ani, din Craiova, ar fi racolat, profitând de starea lor de vulnerabilitate, trei tinere din județele Dolj, Bacău și Arad, dintre care două minore.

Acesta le-ar fi închiriat apartamente în regim hotelier,în municipiul Craiova și le-ar fi determinat să practice prostituția.

Ulterior, două dintre aceste tinere ar fi fost transportate în Spania – Almadralejo și Franța – Nantes, unde ar fi practicat prostituția.

În urma percheziţiei, au fost ridicate un telefon mobil și diverse înscrisuri, în vederea continuării cercetărilor.

Totodată, după efectuarea percheziției domiciliare, bărbatul a fost condus la sediul D.I.I.C.O.T. –S.T. Craiova, în vederea audierii, iar, în urma administrării probatoriului, procurorul de caz a dispus reținerea acesteia.

Ulterior, faţă de bărbatul în cauză, Tribunalului Dolj a emis un mandat de arestare preventivă, pentru 30 de zile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Membru al unei grupări de cămătari, după gratii

Judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au dispus menţinerea arestului preventiv faţă de un bărbat deferit justiţiei într-un dosar de camătă, șantaj, trafic de persoane și proxenetism. Bărbatul a fost arestat în decembrie 2020, iar de atunci a rămas după gratii. Alături de bărbatul arestat preventiv au fost trimişi în judecată alţi şapte inculpaţi, membrii unei grupări infracționale care acționa încă din 2016 în județele Dolj și Argeș, după cum susţin procurorii DIICOT.

ȘTIRI GdS