17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentMinistrul Sănătății, despre incendiul de la Spitalul din Constanța: Cauza incendiului va fi stabilită de specialiști

Ministrul Sănătății, despre incendiul de la Spitalul din Constanța: Cauza incendiului va fi stabilită de specialiști

Ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila, a declarat că abia după ce se va stabili care a fost cauza izbucnirii incendiului la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța, se va ști cine și unde a greșit, dacă au fost cauze obiective sau subiective, potrivit Digi24.

Ministrul a confirmat că sunt persoane decedate în urma incendiului, dar nu a spus care este numărul acestora.

„După ce ISU va finaliza intervenția va comunica cum a decurs.

Am dispus DSP Constanța să găsească soluții pentru relocarea pacienților, majoritatea vor fi duși la Județean, la Spitalul de Pneumoftiziologie și la Spitalul Militar, dacă e nevoie și la Medgidia.

„Cel mai important lucru acum e de a asigura locuri pentru pacienții care trebuie externați și preluați“

Din informațiile pe care le avem, 113 pacienți erau internați, din care 10 la ATI. Este în curs evacuarea în totalitate și transferul pacienților. Cel mai important lucru acum e de a asigura locuri pentru pacienții care trebuie externați și preluați.

Nu am informații dacă sunt persoane din corpul medical care au fost afectate sau rănite în urma intervenției”, a spus ministrul.

Despre raportul din 2020, ministrul a spus că s-au dispus soluții pentru rezolvarea unor probleme medicale. ISU poate comunica măsurile pe partea de prevenire a incendiilor, a spus el.

„Nu am primit nicio solicitare la videoconferințele cu managerii de spitale legat de spitalul din Constanța. Să avem încredere în autorități și în ISU ca să stabilim cauza incendiului. Fără a ști cauza, antamăm o anumită soluție sau alta.

„Când știm cauza, știm cine a greșit și unde, dacă sunt cauze obiective sau subiective“

Când știm cauza, știm cine a greșit și unde, dacă sunt cauze obiective sau subiective. Să vedem exact unde a fost produs incendiul. Dacă vorbim de ATI, e vorba de o secție cu supraveghere permanentă. Dacă cauza e legată de infrastructură, suprasolicitare de instalații, e o situație, dacă e alt motiv, e altă situație”, a afirmat ministrul.

Incendiul a izbucnit la nivelul secției ATI cu pacienți COVID a Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța, a comunicat DSU.

Sunt nouă pacienți decedați.

Întregul spital a fost evacuat. Au fost prealertate toate spitalele din județ pentru preluarea pacienților.

La 09.53 a fost activat Planul Roșu de Intervenție. Incendiul a fost lichidat la ora 10:55. 

Au fost cerute echipaje de sprijin din județele Călărași, Galați și Ialomița.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS