1.6 C
Craiova
joi, 9 decembrie, 2021
Știri de ultima orăEvenimentRezultatele a 1,4 milioane de teste de coronavirus, furate de hackeri

Rezultatele a 1,4 milioane de teste de coronavirus, furate de hackeri

Rezultatele a 1,4 milioane de teste de coronavirus au fost furate într-un atac informatic care a vizat serviciul de sănătate publică din regiunea pariziană, potrivit techxplore.com.

Sistemul spitalelor universitare pariziene AP-HP, unul din cele mai mari din lume, a anunţat depunerea unei plângeri penale la procuratura publică, în urma furtului.

Atacul a afectat un spaţiu de stocare a datelor de laborator în vederea transferării lor către companii de asigurări şi autorităţile sanitare pentru urmărirea contactelor.

Datele sustrase aparţin unor persoane din regiunea pariziană care s-au testat de coronavirus în cursul verii şi cuprind nume, numere de asigurări de sănătate şi evident rezultatul testelor.

Ancheta preliminară a descoperit o vulnerabilitate în sistemul de stocare a datelor, dar cercetările privind originea şi împrejurările atacului informatic continuă.

Sistemul naţional de schimb de date privind testele de coronavirus nu a fost afectat.

Serviciul de sănătate publică a prezentat scuze celor afectaţi de acţiunea hackerilor, precizând că victimele vor fi informate individual.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Craiova: Se ridică rablele de pe domeniul public

Primăria Craiova a anunţat că va continua acțiunile de...

ȘTIRI GdS