10 C
Craiova
sâmbătă, 16 octombrie, 2021
Știri de ultima orăEvenimentPeste 21 de tone de deşeuri din cauciuc din Bulgaria pentru Cehia, oprite la PTF Giurgiu

Peste 21 de tone de deşeuri din cauciuc din Bulgaria pentru Cehia, oprite la PTF Giurgiu

Cantitatea de 21 de tone deşeuri din cauciuc transportate ilegal din Bulgaria pentru o societate comercială din Cehia a fost oprită la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu.

„Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au efectuat pe sensul de intrare în ţară controlul specific asupra unui ansamblu rutier condus de către un cetăţean bulgar, în vârstă de 46 de ani. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, deşeuri din cauciuc. Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transportului sus-menţionat, poliţiştii de frontieră din cadrul PTF Giurgiu au solicitat sprijin autorizat reprezentanţilor Gărzii Naţionale de Mediu”, se arată într-un comunicat de presă emis marţi de ITPF Giurgiu.

În urma verificărilor efectuate, autorităţile au stabilit faptul că deşeurile, în cantitate totală de 21.400 kilograme, au fost încărcate din Bulgaria, având ca destinaţie o societate comercială din Cehia, iar documentele de transfer prezentate de către şofer erau incomplete.

Autorităţile de control nu au permis intrarea pe teritoriul României pentru mijlocul de transport în cauză, iar deşeurile au fost returnate societăţii expeditoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Sorin Blejnar, fostul șef ANAF, a fost eliberat condiționat

Tribunalul Ilfov a admis vineri contestația depusă de fostul...

ȘTIRI GdS