10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentUPDATE Avion care dusese țigări de contrabandă din Ucraina în România, reținut în Republica Moldova

UPDATE Avion care dusese țigări de contrabandă din Ucraina în România, reținut în Republica Moldova

Polițiștii de frontieră din Republica Moldova au reținut marți un avion de mici dimensiuni folosit pentru transportarea țigărilor de contrabandă, transmite un comunicat al instituției, conform G4Media.ro.

Avionul decolase din Ucraina şi a avut ca destinație România, unde a adus ţigări de contrabandă. Acesta a fost capturat în apropierea localității Hlinaia Mică, raionul Edineț, potrivit sursei citate.

Avionul prins de polițiștii de frontieră transportase țigări de contrabandă în România

Daniel Martnos, șeful-adjunct al Poliției de Frontieră din Republica Moldova, a declarat, pentru deschide.md, că avionul prins de polițiștii de frontieră transportase țigări de contrabandă în România iar la întoarcere a aterizat pe un câmp din Hlinaia Mică, raionul Edineț.

Martnos a precizat că angajații IGPF au capturat aeronava, după ce au organizat o ambuscadă, în baza unor informații operative primite de la colegii din Ucraina.

„Aeronava a survolat spațiul aerian al R.Moldova și a ajuns în România, iar la întoarcere a aterizat pe un câmp din Hlinaia Mică, raionul Edineț. Am sesizat despre acest caz și colegii din România, care urmează să stabilească unde au ajuns țigările”, susține șeful adjunct al IGPF.

Martnos a mai declarat că la fața locului polițiștii de frontieră au depistat un vehicul cu combustibil pentru aeronavă, dar și un tractor.

Totodată, potrivit șefului adjunct al IGPF, în acest caz ar fi implicat și un contrabandist notoriu din Republica Moldova, care, după ce i-ar fi bruscat pe angajații IGPF, a fugit de la fața locului și a fost urmărit până în orașul Cupcini, unde i-a fost pierdută urma.

Șeful-adjunct presupune că ar fi vorba de cel puțin 100 de cutii de țigări.

În prezent se înterprind măsuri de urmărire penală pentru a fi stabilite toate circumstanțele, potrivit deschide.md.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS