7.6 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEveniment(VIDEO) 16 pacienți ai unui spital, decedați în urma inundațiilor din Mexic

(VIDEO) 16 pacienți ai unui spital, decedați în urma inundațiilor din Mexic

-

Cel puţin 16 pacienţi ai unui spital din statul Hidalgo, din centrul Mexicului, au murit în inundaţiile cauzate de ploile puternice, a anunţat Guvernul mexican, relatează businessmirror.com.ph.

”Ploile de ieri de la Hidalgo au condus la revărsarea râului Tula, care a inundat Spitalul General şi cauzat moartea a 17 persoane”, a anunţat marţi, într-un mesaj postat pe Twitter, Guvernul.

Preşedintele mexican Andres Manuel Lopez Obrador, supranumit AMLO, a deplâns într-un mesaj postat pe Twitter ”moartea a 17 pacenţi de la Spitalul Securităţii Sociale din cauza revărsării Rio Tula”.

”Este o zi foarte rea” pentru Mexic, a deplâns el.

Alte două persoane au murit din cauza unor inundaţii la Ecatepec, la periferia Ciudad de Mexico, unde numeroase străzi au fost acoperite de apă, potrivit presei mexicane.
O mare parte a ţării a fost afectată, în utimele zile, de precipitaţii puternice, care au condus la revărsarea unor cursuri de apă.
Directoarea generală a asigurărilor pe caz de boală, Zoé Robledo, care administrează spitalul afectat de aceste inundaţii, precizează într-un mesaj căruia i-a ataşat o înregistrare video că 56 de pacienţi erau spitalizaţi şi că, în câteva minute, spitalul a fost inundat, iar funcţionarea i-a fost compromisă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Un mort și doi răniți într-o explozie neurmată de...

O femeie a murit și alte două persoane au...

ȘTIRI GdS