8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentPilot în comă după ce s-a accidentat la Raliul Iașiului

Pilot în comă după ce s-a accidentat la Raliul Iașiului

UPDATE: Pilotul de raliuri Adrian Răspopa a murit la spital, ca urmare a leziunilor suferite după ce mașina pe care o conducea a lovit violent un cap de pod.

Un accident grav a avut loc sâmbătă, la Raliul Iașiului. Pilotul Adrian Răspopa este în comă, el fiind internat la Spitalul „Sf. Spiridon” din Iaşi, unde medicii încearcă să îi salveze viaţa, informează Digi24

Proba specială a Raliului Iaşiului a fost întreruptă în cursul zilei de sâmbătă, după ce maşina în care se aflau pilotul Adrian Răspopa şi copilotul Cosmin Diacu a ieşit în decor în zona Hadâmbu. Cei doi au fost transportaţi cu un elicopter la Spitalul „Sf. Spiridon” din Iaşi.

„Pe locul 2 la general după PS1 la Raliul Iaşului, echipajul Adrian Răspopa/Cosmin Diacu (Skoda Fabia R5) a avut o ieşire violentă în decor pe PS2 Hadâmbu. Echipajele SMURD au intervenit rapid pentru a-i prelua pe cei doi. Proba specială e întreruptă.

Adrian Răspopa a avut nevoie de intervenţia medicilor, a fost stabilizat şi e transportat de urgenţă la spital. Cosmin Diacu este în afara oricărui pericol, dar are nevoie de investigaţii suplimentare. Un elicopter îi preia pe cei doi membri ai echipajului pentru a-i transporta la Spitalul Judeţean de Urgenţă Iaşi.

Proba specială cu numărul 2 se neutralizează”, au anunţat organizatorii pe pagina de socializare a evenimentului.

Coordonatorul UPU-SMURD Iaşi, Diana Cimpoeşu, a declarat că deşi pilotul Adrian Răspopa a suferit multiple leziuni grave la nivelul bazinului, abdomenului şi cranio-cerebral şi a intrat în comă, medicii depun toate eforturile pentru a-i salva viaţa.

„Este într-o stare critică, în şoc hipovolemic, comă post-resuscitare, este intubat, ventilat mecanic. Se fac investigaţii şi se iau decizii în ceea ce priveşte necesitatea resuscitării în continuare şi a intrării în sala de operaţie. Sunt leziuni severe la nivelul bazinului, abdomenului şi cranio-cerebral. Echipa din spital, ATI şi Urgenţe şi clinici chirurgicale, fac toate eforturile pentru menţinerea în viaţă”, a explicat prof. univ. dr. Diana Cimpoeşu, coordonatorul UPU-SMURD Iaşi, pentru Ziarul de Iași.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS