10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentÎncă doi morţi pe şoselele din Dolj

Încă doi morţi pe şoselele din Dolj

Două persoane şi-au pierdut viaţa în urma a două accidente produse sâmbătă, pe şoselele din judeţul Dolj. Primul accident, în urma căruia a decedat un bărbat de 51 de ani, a avut loc pe DN 56, în apropiere de Podari. Al doilea, în care a fost ucis un bărbat de 60 de ani, care circula pe un scuter, a avut loc la ieşire din oraşul Segarcea.

Potrivit poliţiştilor doljeni, accidentul în urma căruia şi-a pierdut viaţa bărbatul de 51 de ani a avut loc în apropiere de comuna Podari.

„Ieri seară, poliţişti din cadrul Serviciului Rutier Dolj au fost sesizaţi cu privire la faptul că pe DN 56 a avut loc un accident rutier.

La faţa locului s-au deplasat poliţiştii care au stabilit că un autoturism condus de o femeie de 36 de ani, din comuna Galiciuica, pe DN 56, în afara localităţii Podari, ar fi accidentat un bărbat de 51 de ani, din Calafat, care s-ar fi aflat lângă un autoturism oprit pe partea carosabilă. În urma evenimentului rutier, din păcate, bărbatul a decedat la faţa locului”, au precizat reprezentanţii IPJ Dolj.

Şoferiţa de 36 de ani a fost testată cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ.

Oamenii legii au mai precizat că a fost întocmit un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de ucidere din culpă.

Scuter lovit în plin de un autoturism

Al doilea accident mortal a avut loc sâmbătă noaptea, la ieşire din oraşul Segarcea. Poliţiştii de la rutieră au stabilit că scuterul condus de un bărbat de 60 de ani a fost lovit violent de un autoturism care circula în aceeaşi direcţie.

„Noaptea trecută, poliţişti din cadrul Poliţiei Oraşului Segarcea au fost sesizaţi cu privire la faptul că pe DJ 561 a avut loc un accident rutier.

La faţa locului s-au deplasat poliţiştii care au stabilit că un autoturism condus de un bărbat de 44 de ani, din Craiova, pe DN 561, la ieşire din localitatea Segarcea, a intrat în coliziune cu un moped condus de un bărbat de 60 de ani, din Segarcea, în aceeași direcție de mers. În urma evenimentului rutier, din păcate, conducătorul mopedului a decedat. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ”, au mai precizat oamenii legii.

Şi în acest caz a fost întocmit un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de ucidere din culpă.

32 de persoane decedate pe şoselele din judeţul Dolj

Reprezentanţii IPJ Dolj spun că numărul accidentelor grave produse pe şoselele din judeţul Dolj în prima jumătate a acestui an este mai mic faţă de anii trecuţi. Totuşi, nu mai puţin de 32 de persoane şi-au pierdut viaţa în accidente, în primele şapte luni alte anului 2021.

„Din punct de vedere statistic, în primele şapte luni ale anului, comparativ cu anii 2020 şi 2019, la nivelul judeţului Dolj, se înregistrează un trend descendent în ceea ce priveşte producerea de accidente de circulaţie grave.
Din păcate, în perioada de referinţă din acest an, 32 de persoane au decedat în urma acidentelor de circulaţie”, au explicat poliţiştii doljeni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS