13.4 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăEveniment(VIDEO) Un cunoscut jurnalist de investigații din Olanda, împușcat în cap de un comando

(VIDEO) Un cunoscut jurnalist de investigații din Olanda, împușcat în cap de un comando

-

Peter R.de Vries, de 64 de ani, jurnalist şi prezentator de televiziune, a fost împușcat în cap de un comando de asasini.

Jurnalistul este o personalitate cunoscută în Ţările de Jos pentru rolul său în mai multe anchete asupra infracţiunilor de criminalitate. El a apărut în mod regulat în calitate de purtător de cuvânt al victimelor sau în cercul apropiat al unor martori-cheie. Peter R.de Vries a primit mai multe ameninţări cu moartea de-a lungul carierei sale și a beneficiat de protecția poliției, potrivit BBC.

„El luptă pentru a rămâne în viaţă”, a declarat Femke Halsema, primăriţa Amsterdamului, în timpul unei conferinţe de presă în capitala olandeză.

Trei persoane au fost arestate – două într-o maşină pe o autostradă şi una la Amsterdam -, a anunţat Frank Paauw, şeful poliţiei din Amsterdam, în cadrul aceleiaşi conferinţe de presă. Printre aceste persoane se află probabil presupusul atacator, a adăugat el, fără a oferi mai multe informaţii asupra arestărilor şi nici asupra unui eventual motiv al crimei.

Asupra lui Peter R.de Vries s-a tras pe o stradă din centrul Amsterdamului în jurul orelor 19:30 (17:30 GMT), în timp ce jurnalistul ieşea din studioul unui talk-show unde fusese invitat.

Împușcăturile au zguduit Țările de Jos, iar mesajele de sprijin pentru jurnalistul de investigație au venit de la numeroase personalități de vârf, inclusiv regalitate.

Regele Willem-Alexander și regina Máxima s-au declarat „profund șocați” și că „jurnaliștii trebuie să fie neamenințați și liberi să își facă treaba importantă”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

O craioveancă a fost trimisă la plimbare de către...

O craioveancă a avut marea surpriză atunci, când s-a...

ȘTIRI GdS