15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentVânzători de canabis, în arest preventiv

Vânzători de canabis, în arest preventiv

Instanţele de judecată au prelungit mandatele de arestare emise pe numele a trei persoane acuzate de trafic de droguri de risc și mare risc. Un alt inculat din acest dosar este judecat în stare de arest la domiciliu, iar alţi trei sub control judiciar. Potrivit procurorilor DIICOT, inculpaţii au vândut droguri către diverși consumatori din Mehedinți. În urma perchezițiilor, oamenii legii au ridicat 30 grame de cocaină și 100 grame de canabis.

Procurorii DIICT anunţau, în noiembrie 2020, reținerea a cinci persoane, dar și plasarea sub control judiciar a doi suspecți. Toți au fost acuzați de trafic de droguri de risc și mare risc în formă continuată și deținere de droguri de mare risc pentru consum propriu.

”În cauză s-a reținut faptul că, în perioada august – noiembrie 2020, inculpații au vândut, în mod repetat, droguri de risc și mare risc către diverși consumatori de pe raza județului Mehedinți. Procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Mehedinți împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul SCCO Mehedinți au efectuat un număr de 12 percheziții domiciliare. Au fost ridicate 100 de grame de canabis, 30 de grame de cocaină, 10 grame de hașis, 1.200 de grame de tutun prelucrat, 1.750 de euro, 10 grindere, precum și dispozitive de manipulare și cântărire de mare precizie”, au explicat anchetatorii.

Vânzători de canabis, în arest preventiv

Pe 27 noiembrie, anul trecut, cei cinci suspecți au fost duși la Tribunalul Mehedinți cu propunere de arestare preventivă. Instanța a fost de acord cu solicitarea procurorilor DIICOT în cazul a trei dintre inculpați. Un alt inculpat a fost arestat la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile, iar altul a fost plasat sub control judiciar.

De atunci, instaţele au tot prelungit mandatele de arestare emise pe numele celor trei suspecţi. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi pe 27 mai. Tribunalul Mehedinţi a prelungit mandatele de arestare emise pe numele celor trei inculpaţi. Instanţa a mai dispus ca un alt inculpat să rămână în continuare în arest la domiciliu, iar alţi trei sub control judiciar. Hotărârea instanţei a fost contestată de inculpaţii arestaţi la Curtea de Apel Craiova. Săptămâna trecută, instanţa a respins ca nefondate contestaţiile inculpaţilor. Hotărârea Curţii de Apel Craiova este definitivă.

Judecaţi pentru trafic de droguri

Între timp, la jumătatea lunii aprilie, procurorii DIICOT au dispus trimiterea în judecată a opt inculpaţi. Dosarul a fost întregistrat pe rolul Tribunalului Mehedinţi şi a intrat în procedură de cameră preliminară.

La sfârşitul lunii mai, instanţa a respins cererile şi excepţiile formulate de inculpaţi şi a dispus începerea procesului. Hotărârea Tribunalului Mehedinţi a fost contestată de unul dintre inculpaţi. Contestaţia urmează să se judece la Curtea de Apel Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS