4.5 C
Craiova
joi, 28 ianuarie, 2021
Știri de ultima oră Eveniment Mandate de arestare pentru trei vânzători de canabis

Mandate de arestare pentru trei vânzători de canabis

Judecătorii de la Tribunalul Mehedinți au dispus, săptămâna trecută, arestarea preventivă a trei persoane suspectate de trafic de droguri de risc și mare risc. Potrivit procurorilor DIICOT, suspecții din acest dosar au vândut droguri către diverși consumatori din Mehedinți. În urma perchezițiilor, oamenii legii au ridicat 30 grame de cocaină și 100 grame de canabis.

Procurorii DIICT au precizat că s-a dispus reținerea a cinci persoane, dar și plasarea sub control judiciar a doi suspecți. Toți sunt acuzați de trafic de droguri de risc și mare risc în formă continuată și deținere de droguri de mare risc pentru consum propriu, fără drept.

Aceștia ar fi vândut droguri consumatorilor din județul Mehedinți.

”În cauză s-a reținut faptul că, în perioada august – noiembrie 2020, inculpații au vândut, în mod repetat, droguri de risc și mare risc către diverși consumatori de pe raza județului Mehedinți. Procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Mehedinți împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul SCCO Mehedinți au efectuat un număr de 12 percheziții domiciliare. Au fost ridicate 100 de grame de canabis, 30 de grame de cocaină, 10 grame de hașis, 1.200 de grame de tutun prelucrat, 1.750 de euro, 10 grindere, precum și dispozitive de manipulare și cântărire de mare precizie”, au explicat anchetatorii.

Trei suspecți arestați preventiv

În cursul zilei de vineri, cei cinci suspecți reținuți au fost duși la Tribunalul Mehedinți cu propunere de arestare preventivă. Instanța a fost de acord cu solicitarea procurorilor DIICOT în cazul a trei dintre inculpați. Un alt inculpat a fost arestat la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile, iar altul a fost plasat sub control judiciar. Hotărârea instanței a fost contestată de anchetatori la Curtea de Apel Craiova.

Procurorii DIICOT au mai explicat că la acțiune au participat și ofițeri din cadrul BCCO Craiova și jandarmi din cadrul IJJ Mehedinți. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

În Oltenia, 41.200 de beneficiari au primit tichete sociale

Peste 278.000 de pensionari de peste 75 de ani,...

ȘTIRI GdS

Percheziţii la doi tineri acuzaţi că au tăiat anvelopele...

Poliţiştii doljeni au descins, astăzi, la domiciliile unor tineri din Filiaşi, cercetaţi pentru comiterea a două infracţiuni de distrugere. Este vorba de doi tineri de 26 şi 27 de ani, care sunt acuzaţi că au tăiat anvelopele a două autoturisme. O altă percheziţie a fost făcută la domiciliul unui bărbat cu maşina căruia s-au deplasat cei doi suspecţi.

Șeful singurului centru de vaccinare din Rădăuți, amendat pentru...

Medicul coordonator al unicului centru de vaccinare din Rădăuți a fost amendat cu 5.000 de lei după ce a vaccinat preferențial 563 de persoane,...

Accident grav la ieșire din Alexandria. Trei persoane, grav...

Trei persoane au fost rănite, dintre care două sunt în stare gravă, în urma unui accident rutier produs astăzi la amiază, pe DN 52,...
00:00:24

Bani falși găsiți de DIICOT în locuințele mai multor...

Procurorii DIICOT-S.T. Braşov au efectuat un număr de 28 de percheziţii domiciliare pe raza municipiilor Brașov, Craiova, Ploiești și a judeţului Alba. Procurorii...

A predat poliţiştilor un portofel găsit pe o stradă...

Un tânăr de 29 de ani, din Calafat, a dus la poliţie un portofel pe care l-a găsit pe o stradă din localitate. Portofelul conţinea 100 de euro, 280 de lei, carduri bancare şi documente. În ultima perioadă, mai multe persoane din Calafat au dus la poliţie portofele găsite pe stradă.

Mai multe biserici din Irlanda, jefuite de un român

Un bărbat de 55 de ani din România a fost acuzat de furt în Irlanda după ce a jefuit cutia milei din mai multe...