10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentMandate de arestare pentru trei vânzători de canabis

Mandate de arestare pentru trei vânzători de canabis

Judecătorii de la Tribunalul Mehedinți au dispus, săptămâna trecută, arestarea preventivă a trei persoane suspectate de trafic de droguri de risc și mare risc. Potrivit procurorilor DIICOT, suspecții din acest dosar au vândut droguri către diverși consumatori din Mehedinți. În urma perchezițiilor, oamenii legii au ridicat 30 grame de cocaină și 100 grame de canabis.

Procurorii DIICT au precizat că s-a dispus reținerea a cinci persoane, dar și plasarea sub control judiciar a doi suspecți. Toți sunt acuzați de trafic de droguri de risc și mare risc în formă continuată și deținere de droguri de mare risc pentru consum propriu, fără drept.

Aceștia ar fi vândut droguri consumatorilor din județul Mehedinți.

”În cauză s-a reținut faptul că, în perioada august – noiembrie 2020, inculpații au vândut, în mod repetat, droguri de risc și mare risc către diverși consumatori de pe raza județului Mehedinți. Procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Mehedinți împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul SCCO Mehedinți au efectuat un număr de 12 percheziții domiciliare. Au fost ridicate 100 de grame de canabis, 30 de grame de cocaină, 10 grame de hașis, 1.200 de grame de tutun prelucrat, 1.750 de euro, 10 grindere, precum și dispozitive de manipulare și cântărire de mare precizie”, au explicat anchetatorii.

Trei suspecți arestați preventiv

În cursul zilei de vineri, cei cinci suspecți reținuți au fost duși la Tribunalul Mehedinți cu propunere de arestare preventivă. Instanța a fost de acord cu solicitarea procurorilor DIICOT în cazul a trei dintre inculpați. Un alt inculpat a fost arestat la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile, iar altul a fost plasat sub control judiciar. Hotărârea instanței a fost contestată de anchetatori la Curtea de Apel Craiova.

Procurorii DIICOT au mai explicat că la acțiune au participat și ofițeri din cadrul BCCO Craiova și jandarmi din cadrul IJJ Mehedinți. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS