17.3 C
Craiova
luni, 26 septembrie, 2022
Știri de ultima orăEvenimentAtac cu bombă la Kabul. Cel puțin 12 persoane au fost ucise de explozii

Atac cu bombă la Kabul. Cel puțin 12 persoane au fost ucise de explozii

Două explozii au avut loc marți în capitala Afaganistanului, Kabul. Au fost atacate două autobuze de transport public, iar în urma exploziilor au murit cel puțin 12 civili au anunțat oficiali de securitate, potrivit Reuters.

Ambele atacuri au avut loc marți seară în părțile de vest ale capitalei, care găzduiesc comunitatea șiită din țară, o minoritate religioasă din Afganistan vizată în trecut de atacuri ale teroriștilor Statului Islamic, au spus oficialii.

Ambele autobuze transportau pasageri când a avut loc explozia

Ferdaws Faramarz, purtătorul de cuvânt al poliției din Kabul, a declarat că ambele autobuze transportau pasageri când a avut loc explozia, care a ucis cel puțin 12 persoane și a rănit încă 10. Poliția a lansat o anchetă.

Niciun grup nu și-a asumat responsabilitatea atacurilor. În oficiali guvernamentali susțin că de vină pentru atacuri ar fi talibanii.

Violența a crescut brusc în Afganistan

Violența a crescut brusc în Afganistan de când Washingtonul a anunțat planul de a retrage toate trupele americane până la 11 septembrie.

Bombardamentele de marți au avut loc la trei săptămâni după un atac cu bombă în fața unei școli din aceeași parte a Kabulului. În urma atacului au murit cel puțin 68 de persoane, majoritatea studenți.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS