9.4 C
Craiova
sâmbătă, 4 februarie, 2023
Știri de ultima orăEvenimentJudecaţi pentru un atac cu bâte şi săbii

Judecaţi pentru un atac cu bâte şi săbii

Instanţele de judecată au dispus începerea judecării a șase persoane din comuna Unirea, implicate într-un scandal violent cu bâte și săbii. Scandalul a avut loc în septembrie 2020, între membrii a două familii din comună. Printre infracțiunile reținute de anchetatori se numără tentativa de omor calificat, tentativa de omor, violarea de domiciliu și lovirea. 

Procurorii doljeni au stabilit că, pe 20 septembrie 2020, un scandal a izbucnit pe o alee din comuna Unirea. Un bărbat a fost agresat şi lovit cu un autoturism.

„Pe fondul unui conflict preexistent între două familii din comuna Unirea, în timp ce se aflau pe o alee publică din localitate, între numiţii S.I. şi M.G., care erau înarmaţi cu corpuri contondente, respectiv numitul F.P., care avea în mână cu un corp dur şi conducea un câine de talie mare, s-a produs un conflict fizic. A intervenit şi numita M.L., care conducea un autoturism(…). Numita M. L. a efectuat viraj către stânga în direcţia numitului F.P., pe care l-a preluat pe capotă continuând deplasarea până a lovit un stâlp. A coborât din vehicul, s-a înarmat cu un par pe care l-a folosit în mod activ atunci când a intervenit în sprijinul numiţilor S.I. şi M.G., care se loveau reciproc cu numitul F.P.”, au explicat anchetatorii.

Atacaţi cu săbii şi bâte, în propria curte

Mai departe, victima scandalului de pe alee, împreună cu doi membrii ai familiei sale, au mers să se răzbune. Au intrat în curtea celeilalte familii şi au atacat trei persoane cu săbii şi bâte. Scandalul a fost suprins de o cameră video montată în apropiere.

„Acţionând în continuarea conflictului iniţial, numiţii F.P., F.V. şi F.C., s-au înarmat cu corpuri dure şi o sabie, iar apoi au pătruns fără drept în curtea familiei S. Numitul F.V. i-a aplicat numitului M.G. patru lovituri cu un par în zona capului şi a membrelor superioare. Ulterior numiţii F.P. şi F.V. i-au aplicat numitului S.I. două lovituri cu o sabie şi mai multe lovituri cu un par, în zona capului, a toracelui şi a membrelor superioare. Acţionând în aceleaşi împrejurări şi folosind un corp dur, numitul F.V. i-a aplicat numitei M.L. mai multe lovituri în zona capului şi a membrelor superioare”, au mai precizat procurorii doljeni.

Judecaţi pentru un atac cu bâte şi săbii

În decembrie, procurorii doljeni au dispus trimiterea în judecată a șase inculpați. Printre infracțiunile reținute de anchetatori se numără tentativa de omor calificat, tentativa de omor, violarea de domiciliu și lovirea. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj şi a intrat în procedură de cameră preliminară.

Pe 18 martie, instanţa a respins cererile şi excepţiile invocate de către inculpaţi şi a dispus începerea judecăţii. A urmat contestaţia, care a fost repinsă de Curtea de Apel Craiova la jumătatea lunii mai. Hotărârea instanţei este definitivă. Judecătorii de la Tribunalul Dolj au stabilit primul termen de judecată în acest dosar pentru data de 14 iunie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS