22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentTânăr cercetat pentru trafic de minori

Tânăr cercetat pentru trafic de minori

În urma activităților desfășurate de polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Craiova, împreună cu procurorii DIICOT – ST Craiova, un tânăr, de 20 de ani, din Craiova, a fost reținut pentru 24 de ore, fiind bănuit de comiterea infracțiunilor de trafic de minori și influențarea declarațiilor.

Din cercetările efectuate de polițiști, sub coordonarea procurorilor, a reieșit că, în perioada septembrie-decembrie 2020, sub promisiunea unui viitor comun (metoda loverboy), bărbatul ar fi racolat o minoră, în scopul exploatării acesteia, prin obligarea la practicarea prostituției, pe stradă, cât și în diferite imobile din Craiova.

De asemenea, pe 10 aprilie 2021, acesta ar fi contactat persoana vătămată și i-ar fi cerut să își retragă plângerea, oferindu-i în acest sens 1.500 de lei.

În cursul zilei de joi, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Craiova au pus în executare un mandat de aducere, emis pe numele tânărului, iar în baza probatoriului administrat, procurorii DIICOT l-au reținut pentru 24 de ore.

Ulterior, bărbatul a fost prezentat Tribunalului Dolj, care a dispus măsura arestului la domiciliu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS