10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentAvocaţii din Dolj, protest în faţa Judecătoriei Craiova

Avocaţii din Dolj, protest în faţa Judecătoriei Craiova

Avocaţii din Dolj au protestat, vineri, în faţa sediului Judecătoriei Craiova. Potrivit unui comunicat transmis de Baroul Dolj, scopul acestei acțiuni este de a atrage atenția opiniei publice și decidenților politici cu privire la infrastructura deficitară cu care se confruntă avocaţii din Craiova. Un lucru care ar duce, implicit, la „afectarea actului de justiție în general și a activității avocaților, în particular“.

Concret, avocaţii solicită realizarea „într-un termen cât mai scurt“ a Palatului de Justiție din Craiova. Un obiectiv despre care s-a mai vorbit şi care se află, în prezent, pe lista de investiţii a Companiei Naţionale de Investiţii SA. „În contextul în care realizarea obiectivului va dura, iar activitatea instanţelor din Craiova, unele dintre cele mai mari din ţară raportat la volumul de activitate, nu beneficiază de cea mai bună infrastructură şi dotare, considerăm că este necesară identificarea unor măsuri administrative şi de investiţii“, se arată într-o adresă trimisă de Baroul Dolj către ministrul Justiţiei, Ion Stelian.

Protestul avocaţilor doljeni a demarat încă din data de 22 februarie, prin purtarea unei banderole, potrivit hotărârii Consiliului Baroului Dolj, pentru ca astăzi să aibă loc protestul din faţa Judecătoriei Craiova.

Avocaţii din Dolj nu sunt prea încântaţi nici de mutarea la Centrul Multifuncţional a unei părţi a activităţii Judecătoriei Craiova

După cum se ştie, o parte din activitatea Judecătoriei Craiova se va muta, începând cu data de 16 martie, la Centrul Multifuncțional. Mai exact, în două dintre clădirile de aici: Centrul de Excelenţă în Afaceri și Centrul pentru IMM-uri şi Institute de Cercetare şi Inovare.

Primăria Craiova a dat curs în acest sens unei solicitări a Tribunalului Dolj cu privire la relocarea activităţii Judecătoriei Craiova (Secţia Penală şi Secţia a II-a Civilă) şi a pus astfel la dispoziţie gratuită, pentru o perioadă de cinci ani, cele două imobile de la Centrul Multifuncţional. Avocaţii s-au declarat însă nemulţumiţi de această mutare, susţinând că nu au fost consultaţi şi că soluţia de dispersare a locaţiilor nu este cea mai potrivită.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS