5.6 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentAmenzi pentru nerespectarea măsurilor de protecție

Amenzi pentru nerespectarea măsurilor de protecție

Oamenii legii au aplicat, în ultimele 24 de ore, 78 de sancțiuni persoanelor care nu au respectat măsurilor de protecţie dispuse în această perioadă. Valoarea totală a amenzilor este de 12.000 de lei.

Potrivit reprezentanților IPJ Dolj, la acţiuni au participat aproximativ 450 de poliţişti, jandarmi, pompieri și reprezentanți ai ANPC, DSVSA și ITM Dolj.

”În cadrul acţiunilor, poliţiştii doljeni au verificat modul în care sunt respectate prevederile Lg 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea si combaterea efector pandemiei de Covid 19. În urma activităţilor desfăşurate, au fost verificate aproximativ 120 de societăți comerciale, 130 locaţii de interes, 270 de mijloace de transport, fiind legitimate totodata aproximativ 3.000 de persoane.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 82 de sancţiuni contravenţionale în valoare de aproximativ 12.000 de lei, din care 78 de sancțiuni pentru pentru nerespectarea măsurilor individuale de protecție”, au precizat oamenii legii.

Recomandările polițiștilor

Polițiștii doljeni mai spun că astfel de acţiuni vor fi desfăşurate zilnic şi în perioada următoare, în tot judeţul.

Oamenii legii recomandă cetățenilor să respecte prevederile legale în contextul pandemiei de Covid 19. În acestă perioadă, evenimentele de tipul nunți, botezuri, mese festive sunt intezise.
”Recomandăm tuturor cetăţenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție şi să nu se expună la riscuri”, au mai transmis polițiștii doljeni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS