3.5 C
Craiova
sâmbătă, 6 martie, 2021
Știri de ultima oră Eveniment Prins cu lemne fără documente, a încercat să mituiască un polițist

Prins cu lemne fără documente, a încercat să mituiască un polițist

Procurorii doljeni au dispus, ieri, reținerea unui bărbat de 38 de ani, din Amărăștii de Jos, acuzat de comiterea infracțiunii de dare de mită. Potivit ofițerilor anticorupție, bărbatul a fost depistat de polițiști transportând material lemnos fără documente de proveniență. Ca să scape basma curată, ar fi încercat să mituiască cu 50 de euro și 500 de lei un polițist din Dăbuleni.

Potrivit oamenilor legii, autoutilitara condusă de bărbatul de 38 ani a fost oprită în trafic, în localitatea doljeană Călărași. Pentru că transporta lemne fără documente, bărbatul ar fi încarcat să mituiască un polițist cu sumele de 50 de euro și 500 de lei.

”Ca urmare a oferirii banilor cu titlu de mită, polițistul a formulat un denunț la SJA Dolj, care a înaintat, de îndată, sesizarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj.

Conducătorul auto i-a oferit bani agentului de poliție în legătură cu neîndeplinirea atribuțiilor sale de serviciu, în ceea ce privește sancționarea transportului de materiale lemnoase, neînsoțite de documente, și a circulației pe drumurile publice fără a avea încheiată asigurare obligatorie de răspundere civilă auto. Față de cele constatate, în această situație, polițistul urma să dispună sancțiune contravențională, confiscarea materialului lemnos și reținerea plăcuțelor de înmatriculare”, au precizat anchetatorii.

Prins în flagrant, în timp ce mituia un polițist

În urma denunțului formulat de polițist, ofițerii anticorupție au organizat o acțiune de prindere în flagrant.

”Polițiștii anticorupție ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Dolj, sub coordonarea procurorului specializat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, au prins în flagrant, la data de 17 ianuarie, un conducător auto, în timp ce oferea 500 de lei și 50 de euro, cu titlu de mită, unui agent de poliție rutieră de la Poliția Orașului Dăbuleni”, au mai precizat anchetatorii.

Ieri, procurorul de caz a dispus reținerea suspectului pe o perioadă de 24 de ore. Bărbatul de 38 de ani este acuzat de comiterea infracțiunii de dare de mită.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Ștefan Baiaram, după primul gol în Liga 1: „Aștept...

Juniorul Ștefan Baiaram (18 ani) i-a adus victoria Universității...

ȘTIRI GdS

O ambulanță a rămas blocată sub un pasaj

O ambulanță a Serviciului Județean Vâlcea a rămas blocată sub un pasaj. S-a întâmplat astăzi, în municipiul Râmnicu Vâlcea.

VIDEO / A luat foc Palatul Administrativ din Suceava

A luat foc Palatul Administrativ din Suceava.

Polițiștii gorjeni au plecat în control. S-a lăsat iar...

Polițiștii gorjeni au plecat în control. S-a lăsat iar cu amenzi.

Minoră aflată pe bicicletă, acroșată de o mașină. Vehiculul...

O minoră aflată pe bicicletă a fost acroșată de o mașină. Din impact, autovehiculul a mai făcut o victimă.

Inconștiență. Șoferiță din Suceava, surprinsă cum plimba patru copii...

O șoferiță de 20 de ani din Suceava a fost surprinsă în timp ce plimba patru minori care se țineau de barele metalice exterioare ale mașinii.

Patru persoane, intoxicate cu monoxid de carbon. O fată...

Victimele s-au intoxicat cu monoxid de carbon de la o instalație care asigura încalzirea apei în baie, un instant racordat la o butelie GPL.