0 C
Craiova
marți, 2 martie, 2021
Știri de ultima oră Eveniment Condamnat cu suspendare pentru lovirea unui polițist

Condamnat cu suspendare pentru lovirea unui polițist

Un bărbat de 30 de ani, din Brastavățu, Olt, acuzat că a condus fără permis un autoturism și a lovit un polițist care încercase să-l tragă pe dreapta, a fost condamnat la doi ani și șase luni de închisoare cu suspendare. Sentința a fost dată vineri, de judecătorii de a Curtea de Apel Craiova. Anchetatorii au mai stabilit că mașina condusă de inculpat nu avea RCA și ITP valabile, dar și că a fugit de polițiștii care i-au făcut semn să oprească.

Anchetatorii au stabilit că. pe 16 aprilie 2020, inculpatul a plecat la volanul unui autoturism din comuna Brastavățu, într-o localitate aflată la 15 km. A mers să ia două persoane care urma să-i tencuiască o cameră. Asta în condițiile în care deplasarea persoanelor era interzisă, ca urmare a instituirii stării de urgență.

”Inculpatul, deși nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule, a condus autoturismul marca Daewoo Cielo pe drumurile publice(…), a mers la domiciliile numiților M.O. și D.P., pe care i-a luat cu el, după care a revenit pe același traseu. Martorii M.O. și D.P. au lucrat în domiciliul inculpatului până în jurul orei 19.00, când au servit masa împreună cu acesta, împrejurare în care au consumat și băuturi alcoolice”, au stabilit anchetatorii.

Seara, înjurul orei 21.30, inculpatul i-a dus pe cei doi acasă cu aceeași mașină, pe același traseu. Pe drum s-a întâlnit cu un echipaj de polițiști.

A fugit de polițiști

În jurul orei 22.00, mașina condusă de inculpat a fost observată de un echipaj de polițiști. Aceștia i-au făcut semn să tragă pe dreapta, însă bărbatul a refuzat.

”Persoana vătămată, fiind echipată cu uniformă specifică lucrătorilor de poliție, a efectuat semn regulamentar de oprire autoturismului marca Daewoo Cielo(…). Autoturismul a încetinit viteza de deplasare, însă în momentul în care lucrătorul de poliție V.C. s-a apropiat de acesta, cu intenția de a solicita conducătorului auto documentele, șoferul a mărit viteza de deplasare. Lucrătorul de poliție a fost nevoit să se retragă întrucât exista pericolul să fie lovit de autoturism”, au mai stabilit oamenii legii.

Cei doi polițiști au plecat în urmărirea autoturismului. Când șoferul a oprit a izbucnit scandalul, au susținut anchetatorii.

”Întrucât a refuzat să se legitimeze și emana halenă alcoolică, lucrătorul de poliție V.C. i-a solicitat să fie examinat cu aparatul etilotest, însă conducătorul auto a refuzat și a început să-i adreseze injurii acestuia. În aceste împrejurări, comisarul-șef V.C. a încercat să-l imobilizeze pe inculpat, însă acesta s-a opus vehement, împingându-l pe lucrătorul de poliție și lovindu-l cu picioarele în zona memb relor inferioare, reușind să fugă în curtea imobilului”, au mai precizat anchetatorii.

Ulterior, polițiștii au stabilit că bărbatul nu are permis de conducere. Mașina pe care o conducea nu avea RCA valabilă, iar inspecția tehnică periodică este expirată.

Condamnat cu suspendare la Craiova

Inculpatul a fost arestat preventiv pe data de 18 aprilie 2020, iar o săptămână mai târziu a fost trimis în judecată. A fost acuzat de ultraj și conducere fără permis. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Caracal, instanță care s-a pronunțat pe 18 septembrie. Bărbatul a fost condamnat la doi ani de închisoare pentru ultraj. Pentru conducere fără permis a primit un an și șase luni de închisoare. După contopirea pedepselor, inculpatul a fost condamnat la doi ani și jumătate de închisoare cu executare.

Instanța a mai dispus menţinerea stării de arest a inculpatului.

A urmat apelul, iar vineri, pe 15 ianuarie, Curtea de Apel Craiova s-a pronunțat. Inculpatul a rămas cu aceeași pedepsă, însă cu suspendare. Hotărârea Curții de Apel Craiova este definitivă. Între timp, pe 11 decembrie, inculpatul a fost plasat în arest la domiciliu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Tramvaiele noi destinate Craiovei, telenovelă fără sfârşit

Tramvaiele noi destinate Craiovei devin o telenovelă fără sfârşit. La mai bine de doi ani de când a fost lansată licitaţia, procedura a intrat în impas.

ȘTIRI GdS

Megaîntâlnire la primărie: Cine poluează Craiova?

Aerul din Craiova continuă să fie irespirabil. Craiovenii se plâng de praf, miros de cărbune, fum. Concret există poluare, dar cine sunt poluatorii? La sfârşitul...

Plângere penală după vânzarea Abatorul Podari

Vânzarea de către un lichidator judiciar a Abatorului Podari vine "la pachet" cu o plângere penală la DNA, dar şi acţiuni în instanţă. Abatorul Podari, deţinut de omul de afaceri Dinel Staicu, a fost vândut de lichidatorul judiciar al Băncii Internaţionale a Religiilor la sfârşitul anului trecut, după ani de procese. Problema este, spune un craiovean, că lichidatorul a vândut şi o clădire(cantina) şi terenul cumpărate de el în 1998, respectiv 1999.

Un bărbat a sechestrat şi înjunghiat mortal doi muncitori

Un bărbat, de aproximativ 60 de ani, din Onești, a sechestrat, luni, într-un imobil din localitate, doi muncitori care efectuau lucrări de reparații, a...

Vâlcea: Coliziune între un tractor și un autoturism. Trei...

O coliziune a avut loc, în urmă cu puțin timp, în comuna vâlceană Lădești, pe DJ 643 B, între un autoturism și un tractor....
00:00:30

(VIDEO): Percheziții la o grupare de trafic de migranți

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul DCCO au...

Incendiu la un stâlp de electricitate din Băilești

Secția de Pompieri Băilești a fost solicitată să intervină în jurul prânzului în municipiu pentru a asigura măsuri de protecție și de stingere a...