15.3 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentCondamnat cu suspendare pentru lovirea unui polițist

Condamnat cu suspendare pentru lovirea unui polițist

Un bărbat de 30 de ani, din Brastavățu, Olt, acuzat că a condus fără permis un autoturism și a lovit un polițist care încercase să-l tragă pe dreapta, a fost condamnat la doi ani și șase luni de închisoare cu suspendare. Sentința a fost dată vineri, de judecătorii de a Curtea de Apel Craiova. Anchetatorii au mai stabilit că mașina condusă de inculpat nu avea RCA și ITP valabile, dar și că a fugit de polițiștii care i-au făcut semn să oprească.

Anchetatorii au stabilit că. pe 16 aprilie 2020, inculpatul a plecat la volanul unui autoturism din comuna Brastavățu, într-o localitate aflată la 15 km. A mers să ia două persoane care urma să-i tencuiască o cameră. Asta în condițiile în care deplasarea persoanelor era interzisă, ca urmare a instituirii stării de urgență.

”Inculpatul, deși nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule, a condus autoturismul marca Daewoo Cielo pe drumurile publice(…), a mers la domiciliile numiților M.O. și D.P., pe care i-a luat cu el, după care a revenit pe același traseu. Martorii M.O. și D.P. au lucrat în domiciliul inculpatului până în jurul orei 19.00, când au servit masa împreună cu acesta, împrejurare în care au consumat și băuturi alcoolice”, au stabilit anchetatorii.

Seara, înjurul orei 21.30, inculpatul i-a dus pe cei doi acasă cu aceeași mașină, pe același traseu. Pe drum s-a întâlnit cu un echipaj de polițiști.

A fugit de polițiști

În jurul orei 22.00, mașina condusă de inculpat a fost observată de un echipaj de polițiști. Aceștia i-au făcut semn să tragă pe dreapta, însă bărbatul a refuzat.

”Persoana vătămată, fiind echipată cu uniformă specifică lucrătorilor de poliție, a efectuat semn regulamentar de oprire autoturismului marca Daewoo Cielo(…). Autoturismul a încetinit viteza de deplasare, însă în momentul în care lucrătorul de poliție V.C. s-a apropiat de acesta, cu intenția de a solicita conducătorului auto documentele, șoferul a mărit viteza de deplasare. Lucrătorul de poliție a fost nevoit să se retragă întrucât exista pericolul să fie lovit de autoturism”, au mai stabilit oamenii legii.

Cei doi polițiști au plecat în urmărirea autoturismului. Când șoferul a oprit a izbucnit scandalul, au susținut anchetatorii.

”Întrucât a refuzat să se legitimeze și emana halenă alcoolică, lucrătorul de poliție V.C. i-a solicitat să fie examinat cu aparatul etilotest, însă conducătorul auto a refuzat și a început să-i adreseze injurii acestuia. În aceste împrejurări, comisarul-șef V.C. a încercat să-l imobilizeze pe inculpat, însă acesta s-a opus vehement, împingându-l pe lucrătorul de poliție și lovindu-l cu picioarele în zona memb relor inferioare, reușind să fugă în curtea imobilului”, au mai precizat anchetatorii.

Ulterior, polițiștii au stabilit că bărbatul nu are permis de conducere. Mașina pe care o conducea nu avea RCA valabilă, iar inspecția tehnică periodică este expirată.

Condamnat cu suspendare la Craiova

Inculpatul a fost arestat preventiv pe data de 18 aprilie 2020, iar o săptămână mai târziu a fost trimis în judecată. A fost acuzat de ultraj și conducere fără permis. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Caracal, instanță care s-a pronunțat pe 18 septembrie. Bărbatul a fost condamnat la doi ani de închisoare pentru ultraj. Pentru conducere fără permis a primit un an și șase luni de închisoare. După contopirea pedepselor, inculpatul a fost condamnat la doi ani și jumătate de închisoare cu executare.

Instanța a mai dispus menţinerea stării de arest a inculpatului.

A urmat apelul, iar vineri, pe 15 ianuarie, Curtea de Apel Craiova s-a pronunțat. Inculpatul a rămas cu aceeași pedepsă, însă cu suspendare. Hotărârea Curții de Apel Craiova este definitivă. Între timp, pe 11 decembrie, inculpatul a fost plasat în arest la domiciliu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS