1 C
Craiova
joi, 25 februarie, 2021
Știri de ultima oră Eveniment Doi craioveni implicați în atacul din Rovine, în arest la domiciliu

Doi craioveni implicați în atacul din Rovine, în arest la domiciliu

Instanțele din Craiova au hotărât să plaseze în arest la domiciliu doi craioveni judecați pentru atacul armat din cartierul Rovine, din ianuarie 2019. Un alt inculpat din acest dosar rămâne în arest preventiv, iar alți trei sub control judiciar. Patru dintre inculpații din acest dosar sunt acuzaţi că, în ianuarie 2019, au atacat un bărbat cu săbiile şi bâtele, căruia i-au distrus maşina sub privirile mamei sale. Aceștia sunt judecați pentru tentativă de omor, distrugere şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Potrivit anchetatorilor, totul a început în seara zilei de 14 ianuarie 2019. La un restaurant de pe strada A.I. Cuza a avut loc o altercaţie între patru persoane. Ulterior, trei dintre scandalagii au hotărât să se răzbune pe al patrulea.

„După acest conflict, care a rămas la stadiul de conflict verbal, inculpaţii S.M. C.A. şi C.M. au hotărât să meargă a doua zi dimineaţa să se răzbune pe persoana vătămată(…). Cei trei l-au cooptat şi pe amicul lor, inculpatul T.I., cu care s-au întâlnit apoi în dimineața zilei de 15.01.2019. După ce s-au înarmat cu diferite obiecte contondente (bâte) şi tăietor-înţepătoare (macetă/sabie), s-au deplasat împreună cu autoturismul marca Audi A4, înmatriculat în Anglia, în zona în care ştiau că locuieşte persoana vătămată“, au reţinut anchetatorii.

Mercedesul victimei, avariat de atacatori

Cei patru au aşteptat în maşină, iar când bărbatul a apărut, i-au acroşat maşina. „Imediat ce autoturismul marca Mercedes condus de persoana vătămată a plecat de pe loc şi a intrat în raza vizuală a inculpaţilor, aceştia s-au pus, la rândul lor, în mişcare, efectuând manevra de mers înapoi(…). A accelerat, lovind puternic, cu intenţie, autoturismul proprietatea persoanei vătămate G.M., mama lui P.L., ce ocupa în acel moment locul din dreapta faţă“, au mai stabilit procurorii doljeni.

Atacat cu bâte şi săbii

Procurorii au mai stabilit că, după ce au avariat Mercedesul condus de craiovean, cei patru inculpaţi au trecut la atac.

„Imediat după impact, din autoturismul Audi au coborât în primă fază ocupanţii locurilor din spate, înarmaţi cu câte o bâtă, precum şi ocupantul locului din stânga-faţă, înarmat cu o macetă/sabie. La câteva secunde după aceştia a coborât de la volan şi inculpatul C.A., acesta din urmă fiind preocupat mai întâi să-şi acopere faţa pentru a nu fi identificat. Ceilalţi trei s-au năpustit asupra autoturismului persoanelor vătămate, lovind puternic în acesta cu respectivele obiecte contondente, spărgând parbrizul şi geamul stânga – faţă. Ulterior, după ce au spart geamul din dreptul şoferului, aceiaşi inculpaţi au început să lovească în mod repetat cu obiectele cu care erau înarmaţi în persoana vizată, în diverse zone ale corpului“, au mai precizat anchetatorii.

În urma anchetei s-a mai stabilit că, după scandal, S.M şi C.A. au reuşit să convingă doi craioveni să îşi asume în locul lor comiterea faptelor. Astfel, pe 16 ianuarie, cei doi au mers la IPJ Dolj şi au declarat că au participat la atacul din dimineaţa zilei de 15 ianuarie. Procurorii doljeni au stabilit că declataţiile celor doi nu au fost adevărate.

Trimiși în judecată într-un dosar de tentativă de omor

La sfârşitul lunii martie 2019, procurorii doljeni au dispus trimiterea în judecată a opt inculpaţi. Cei patru atacatori sunt acuzaţi de tentativă de omor, distrugere şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.
Doi inculpaţi sunt acuzaţi de favorizarea făptuitorului, iar alţi doi de portul fără drept de obiecte periculoase. Acest dosar se află pe rolul Tribunalului Dolj. Următorul termen de judecată a fost stabilit pentru data de 15 ianuarie 2021.

Doi craioveni implicați în scandal, arestați la domiciliu

Patru dintre inculpații din acest dosar au fost arestați preventiv în ianuarie 2019. Ulterior, aceștia au fost plasați în arest la domiciliu și control judicar. În octombrie 2019, doi dintre inculpați s-au întors în arest. Asta pentru că Tribunalul Dolj a dispus înlocuirea controlului judiciar cu arestul preventiv.

Două incidente asemănătoare au avut loc în iunie, anul acesta, în cartierul Craioviţa Nouă. Unul din craiovenii implicați în aceste scandaluri era deja inculpat în dosarul privind atacul armat din Rovine. Acesta este și motivul pentru care a fost arestat preventiv a doua oară.

Acesta din urmă rămâne în continuare în arest preventiv, a dispus pe 16 decembrie Tribunalul Dolj. Instanța a mai dispus ca cei doi inculpați arestați preventiv încă din octombrie 2019 să fie plasați în arest la domiciliu. Alți trei inculpați din acest dosar rămân sub control judiciar.

Hotărârea Tribunalului Dolj a fost contestată la Curtea de Apel Craiova, instanță care a respins acțiunea inculpaților pe 23 decembrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Ce state sunt de acord cu introducerea ”pașapoartelor Covid”

International Air Transport Association (IATA), cea mai puternică organizație...

ȘTIRI GdS

Ce state sunt de acord cu introducerea ”pașapoartelor Covid”

International Air Transport Association (IATA), cea mai puternică organizație care reunește liniile aeriene din lume, a anunțat că dezvoltă o aplicație mobilă a ”...

Un bărbat s-a sinucis pentru că soţia nu i-a...

Un bărbat s-a sinucis deoarece soţia cu care era în divorţ nu i-a dat voie să intre în casă. Bărbatul avea un ordin de protecţie...

Parlamentul începe dezbaterea bugetului de stat pe acest an

Parlamentul începe joi dezbaterea proiectelor legii bugetului de stat şi legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2021, notează Agerpres. Guvernul a transmis marţi...

Doljul, pe harta mamelor minore din România

De mai bine de zece ani, România se află în topul ţărilor UE la numărul mamelor minore – peste 18.000. Mai rău decât noi...

99 de persoane, audiate într-un dosar de înşelăciune cu...

99 de persoane din Bucureşti şi judeţele Călăraşi şi Dâmboviţa, printre care şi lăutari, care ar fi beneficiat ilegal de indemnizaţii destinate sprijinirii salariaţilor...

A început vaccinarea profesorilor din Dolj

Ieri a început vaccinarea cadrelor didactice din judeţul Dolj. Ieri a fost prima zi de vaccinare în centrul special deschis în Craiova special pentru...