34 C
Craiova
luni, 8 august, 2022
Știri de ultima orăEvenimentŞoferul care a provocat un accident cu poliţia pe urme rămâne în arest

Şoferul care a provocat un accident cu poliţia pe urme rămâne în arest

Instanțele de judecată au prelungit mandatul de arestare preventivă emis pe numele unui craiovean de 40 de ani, acuzat de tentativă de omor şi conducere sub influenţa alcoolului. Bărbatul a fost arestat pe 13 iulie. Anchetatorii spun că, pe 12 iulie, în timp ce era urmărit de poliţişti, șoferul a provocat un accident în urma căruia trei persoane au fost rănite.

Poliţiştii doljeni au explicat că, în dimineaţa zilei de 12 iulie, bărbatul de 40 de ani a fost observat circulând pe contrasens. A fost urmărit pe mai multe străzi, până în centrul Craiovei.

„Un echipaj din cadrul Secției 5 Poliție Craiova s-a sesizat cu privire la faptul că, în zona intersecției dintre Bulevardul Oltenia și Strada George Enescu, conducătorul unui autoturism circula pe contrasens. Polițiștii au efectuat semnalul regulamentar de oprire, însă cel în cauză a mărit viteza de deplasare, fapt pentru care s-a pornit în urmărirea acestuia. Conducătorul autoturismului a fost urmărit până la intersecția semaforizată dintre Calea București și Carol I, unde acesta a trecut pe culoarea roșie a semaforului electric, lovind un autoturism care circula regulamentar. În urma accidentului au rezultat trei victime, toate din autoturismul care circula regulamentar”, au explicat oamenii legii.

Acuzat de tentativă de omor calificat

Ulterior, poliţiştii au stabilit că cel care a refuzat să tragă pe dreapta este un craiovean de 40 de ani. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o alecoolemie de 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cercetările au fost preluate de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj. Pe numele suspectului a fost întocmit un dosar penal pentru tentativă la omor calificat şi conducere sub influenţa alcoolului.

Arest prelungit pentru șoferul fugar

Bărbatul a fost arestat preventiv pe data de 13 iulie, printr-o hotărâre a Tribunalului Dolj. Mandatul de arestare a fost prelungit în mai multe rânduri de instanțe. Același lucru s-a întâmplat și pe 16 decembrie. Tribunalul Dolj a dispus menținerea arestului preventiv față de craioveanul de 40 de ani.

Tot pe 16 decembrie, instanța a respins cererea inculpatului de înlocuire a măsurii arestului preventiv cu măsura arestului la domiciliu. Hotărârea instanţei a fost contestată de inculpat la Curtea de Apel Craiova. Miercuri, pe 23 decembrie, instanţa a respins ca nefondată contestaţia formulată de inculpat.

Între timp, pe 30 iulie, inculpatul a fost trimis în judecată de procurorii doljeni. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj și a intrat în procedură de cameră preliminară.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS