5.1 C
Craiova
luni, 28 noiembrie, 2022
Știri de ultima orăEvenimentCercetați pentru fraude informatice

Cercetați pentru fraude informatice

-

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București – Serviciul de Combatere a Criminalității Informatice, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T., au organizat, ieri, o acțiune pentru combaterea criminalității informatice. 7 mandate de aducere au fost puse în executare.

În cadrul acțiunii, au fost efectuate 7 percheziţii domiciliare, 6 în județul Constanța și una în Ilfov, la persoane bănuite de constituire de grup infracțional organizat, acces neautorizat la un sistem informatic, alterarea integrității datelor informatice și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos, fiind folosit modul de operare cunoscut drept skimming.

Din cercetări a reieșit că, în anul 2019, în Constanța, s-ar fi constituit un grup infracțional, format din mai multe persoane, specializat în săvârșirea de infracțiuni informatice.

Gruparea infracțională organizată ar fi fost specializată în montarea de dispozitive de skimming la ATM-uri (deep insert skimmer), pe teritoriul statului Israel, urmate de retrageri frauduloase de numerar, realizate în același stat.

Componentele echipamentelor de copiere a datelor bancare ar fi fost procurate de membrii grupării din China, fiind expediate în Romania prin intermediul companiilor de curierat, iar ulterior ar fi fost ansamblate și transportate în Israel, în vederea utilizării în scopuri infracționale.

Prin metoda descrisă, ar fi fost păgubite 30 de victime, prejudiciul total fiind de 30.000 de euro.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate 3 laptopuri, 9 telefoane smart, 2 SSD-uri, 7 memory stickuri, 5 cartele SIM, 7 carduri bancare, 2 carduri de memorie, o agendă cu înscrisuri olograf, 2 mini camere video, 2 pistoale cu gaz și un act de identitate fals.

Persoanele bănuite vor fi conduse la sediul D.I.I.C.O.T., în vederea audierii și dispunerii  măsurilor legale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Vouchere de vacanţă decontate prin CAS pentru angajaţii de...

Angajaţii din mediul privat ar putea beneficia de aceleaşi...

ȘTIRI GdS