13.9 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentMarea Britanie: Românce sechestrate și exploatate sexual

Marea Britanie: Românce sechestrate și exploatate sexual

Traficanții sexuali ai obținut profituri de peste 1 milion de lire sterline pe an pentru activitatea dintr-un bordel, iar restricțiile impuse de pandemie le-au facilitat afacerea.

Poliția britanică a depistat la un control opt românce ținute captive într-un bordel din sud-estul Angliei. Femeile purtau măști de protecție și viziere, iar pe pereţi erau expuse fişe de sănătate şi certificate de securitate covid-19, scrie The Guardian.

În urmă cu trei săptămâni, poliția a intrat într-un bordel din sud-estul Angliei după ce a primit informații despre faptul că acolo se desfășoară activități ilegale. Înăuntru au găsit opt ​​românce care purtau măști, iar lângă ușă erau produse de igienă, semn că se respectau normele impuse de pandemie.

Cristina Huddleston, specialist în sprijinul victimelor traficului de persoane, spune că femeile călătoresc adesea în Marea Britanie știind că vor lucra în prostituție, dar cred că vor trebui să o facă doar șase luni. (Foto: Hazel Thompson/The Guardian)

Profitul unui singur bordel – 1 milion de lire sterline pe an

”La prima vedere, acest lucru nu arăta ca un loc în care se desfășurau activități de exploatare sexuală”, a spus Cristina Huddleston, specialist în sprijinul victimelor traficului, care s-a alăturat controlului în acea seară. În schimb, ancheta poliției a constatat că bordelul și femeile din interior se aflau sub controlul unui grup infracțional, care deține cel puțin alte trei incinte în care erau exploatate femeile române. Se estimează că doar unul dintre aceste bordeluri ar fi adus peste 1 milion de lire sterline profit în fiecare an.

Numărul victimelor traficului sexual a scăzut puternic în primele luni ale izolării, însă experţi subliniază că grupările infracţionale care obţin profit de pe urma exploatării a mii de femei şi fete în Marea Britanie şi-au continuat activitatea ca înainte.

”Majoritatea muncii sexuale în Regatul Unit are loc independent şi consensual, însă în infracţionalitate există un model extraordinar de eficient, care a transformat Marea Britanie în principala destinaţie a traficanţilor şi proxeneţilor care aduc femei din Europa de Est, mai ales din România”, a declarat Huddleston pentru The Guardian.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS