2.8 C
Craiova
luni, 21 decembrie, 2020
Știri de ultima oră Eveniment Noul coronavirus aduce restricții în mai multe comune doljene

Noul coronavirus aduce restricții în mai multe comune doljene

Comitetul Județean pentru Situații de Urgentă al județului Dolj a adoptat, astăzi, o Hotărâre prin care se instituie restricții în mai multe comune dojene. Restricțiile intră în vigoare duminică, pe 29 noiembrie. Tot duminică, de la ora 00.00, scapă de restricții doljenii din localitățile Breasta, Carpen, Daneți, Dioști, Ghercești și Urzicuța.

În cazul comunei Almăj sunt intituite instituie următoarele măsuri în domeniul sănătății publice:

1) este interzisă organizarea și desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole sau concerte.

2) este interzisă organizarea și desfășurarea spectacolelor de tipul drive-in, precum și organizarea în aer liber a spectacolelor, concertelor sau festivalurilor.

3) este interzisă activitatea cu publicul a operatorilor economici de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor.

4) activitatea restaurantelor și cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unitati de cazare se poate face doar pentru persoanele cazate în aceste,

5) este interzisă activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc.

Aceste măsuri rămân în vigoare și pentru localitățile Șimnicu de Sus și Țuglui. Măsurile intră în vigoare începând cu data de 29.11.2020, ora 00.00.

Restricții în alte opt comune doljene


Pentru localitățile Afumați, Bistreț, Cioroiași, Fărcaș, Galiciuica, Ghindeni, Ostroveni și Robănești se
instituie următoarele măsuri în domeniul sănătății publice:

1) organizarea activității instituțiilor de spectacole sau concerte este permisă cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spațiului.

2) este interzisă organizarea și desfășurarea spectacolelor de tipul drive-in, precum și organizarea în aer liber a spectacolelor, concertelor sau festivalurilor.

3) activitatea cu publicul a restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, se poate desfășura fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 06.00 – 23.00.

4) activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare se poate desfășura fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 06.00 – 23.00.

5) activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 06.00 – 23.00.

Măsurile intră în vigoare pe 29 noiembrie, începând cu ora 00.00.

Aceste măsurile rămân în vigoare și pentru localitățile Giurgița, Perișor, Sadova și Tălpaș.

Se elimină restricțiile din șase comune

Începând cu data de 29.11.2020, tot de la ora 00.00, se revocă măsurile instituite în localitățile Breasta, Carpen, Daneți, Dioști, Ghercești și Urzicuța. Restricțiile fuseseră instituite în baza Hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență al județilui DoIj nr.57 din 14 noiembrie 2020.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Ciucă: De Crăciun, îi îndemn pe români să respecte...

Nicolae Ciucă, prim-ministrul interimar, a transmis, astăzi, un mesaj...

ȘTIRI GdS

Cel mai mare restaurant din Berlin gătește pentru oamenii...

La Berlin, persoanele fără adăpost sunt hrănite gratuit în cel mai mare restaurant din oraș,Hofbraeu, închis din cauza pandemiei. Kaspars Breidaks, de 43...

Finlandezii călătoresc în autobuze alături de urși de pluș

Finlandezii din Helsinki care merg cu autobuzul vor sta alături de urși de pluș uriași pentru a le reaminti distanțarea socială în pandemie. Este...

Zborurile către și dinspre Marea Britanie, suspendate

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a decis suspendarea zborurilor din și către Regatul Unit, începând de astăzi, pentru limitarea răspândirii noului coronavirus. O decizie...

Ziua solstițiului de iarnă și „Marea Conjuncție”

Solstiţiul de iarnă 2020, ce marchează începutul iernii astronomice, are loc astăzi, pe 21 decembrie. Acest eveniment este dublat în 2020 de un fenomen...

Ce răspunde CEO, după ce Garda a amendat CET...

Complexul Energetic Oltenia (CEO) transmite, într-un răspuns pentru GdS, că a respectat autorizația de mediu pentru CET II și că nu a realizat încă...