10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentFost polițist, condamnat definitiv pentru abuz în serviciu

Fost polițist, condamnat definitiv pentru abuz în serviciu

Judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au hotărât, ieri, să repingă apelul formulat de un fost agent de poliție din cadrul IPJ Dolj. Inculpatul, care a fost acuzat că a cerut șpagă pentru a ”aranja” un dosar penal, a fost condamnat la 4 ani și 6 luni de închisoare. Tot joi, bărbatul a fost ridicat de foștii colegi și dus în penitenciar.

Potrivit reprezentanților IPJ Dolj, în cursul zilei de joi, polițiștii din Poiana Mare au pus în executare un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea. Mandatul a fost emis de Tribunalul Dolj, pe numele unui bărbat de 30 de ani, din Desa, fost agent în cadrul IPJ Dolj.

”Ieri, 19 noiembrie, polițiști din cadrul Secției 10 Poliție Poiana Mare au identificat un bărbat de 30 de ani, din Desa. Pe numele acestuia a fost emis un mandat de executare a pedepsei de 4 ani și 6 luni închisoare pentru comiterea infracțiunii de trafic de influență. Cel în cauză a fost încarcerat de polițiști în penitenciar”, au precizat oamenii legii.

Mită pentru ”aranjarea” unui dosar de conducere fără permis

Ofiţerii Serviciul Judeţean Anticorupţie Dolj anunţau, în noiembrie 2018, reţinerea unui agent principal de polițe. Acesta a fost acuzat de comiterea infracţiunilor de luare de mită şi trafic de influenţă. Anchetatorii au reţinut că poliţistul a cerut mită pentru a ”aranja” un dosar penal. Este vorba de un dosar penal de conducere fără permis.

„Din cercetări a rezultat faptul că, în cursul lunii iulie 2018, polițistul a pretins şi primit suma de 700 euro şi 100 lei de la membrii familiei unei persoane încarcerate, pentru a da o soluţie favorabilă într-un dosar în care efectua cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere”, au precizat anchetatorii.

În martie, anul acesta, inculpatul a fost condamnat de Tribunalul Dolj la patru ani și jumătate de închisoare. A urmat apelul, iar joi, pe 19 octombrie, Curtea de Apel Craiova a respins acțiunea fostului polițist. Hotărârea Curții de Apel Este definitivă, așa că inculpatul trebuie să execute pedeapsa stabilită de Tribunalul Dolj.

Reprezentanții IPJ Dolj au precizat că bărbatul condamnat nu mai este angajat al Inspectoratului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS