18.4 C
Craiova
miercuri, 29 iunie, 2022
In curand, Gazeta de Sud, intr-un nou format! Urmareste-ne in fiecare zi si fii primul care afla noutatile!
Știri de ultima orăEvenimentAgent de poliție, condamnat cu executare

Agent de poliție, condamnat cu executare

Judecătorii de la Tribunalul Dolj au hotărât să condamne la 4 ani și 6 luni de închisoare un agent de poliție din cadrul IPJ Dolj. Polițistul este acuzat că, pe când lucra la Postul de Poliție Catane, a cerut şi primit 700 de euro şi 100 de lei de la familia unui bărbat arestat preventiv. În schimbul mitei, agentul urma să dea o soluţie favorabilă într-un dosar de conducere fără permis.

Ofiţerii Serviciul Judeţean Anticorupţie Dolj anunţau, în noiembrie 2018, reţinerea unui agent principal de polițe. Acesta a fost acuzat de comiterea infracţiunilor de luare de mită şi trafic de influenţă. Anchetatorii au reţinut că poliţistul a cerut mită pentru a ”aranja” un dosar penal. Este vorba de un dosar penal de conducere fără permis.

„Din cercetări a rezultat faptul că, în cursul lunii iulie 2018, polițistul a pretins şi primit suma de 700 euro şi 100 lei de la membrii familiei unei persoane încarcerate, pentru a da o soluţie favorabilă într-un dosar în care efectua cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere”, au precizat anchetatorii.

Agent de poliție, condmanat cu executare

Agentul de poliţie a fost arestat preventiv pe 6 noiembrie 2018, printr-o hotărâre a Tribunalului Dolj. Bărbatul a fost trimis în judecată la sfârşitul lunii decembrie 2018. A fost acuzat de luare de mită, trafic de influență, dar și de favorizarea făptuitorului și fals intelectual. Ulterior, în februarie 2019, aceeaşi instanţă a dispus înlocuirea arestului preventiv cu arestul la domiciliu.

Acest dosar a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj, instanță care s-a pronunțat pe 24 martie.

Inculpatul a fost condamnat pentru toate infracțiunile reținute în sarcina sa. După contopirea pedepselor, bărbatul a fost condmanat la 4 ani și 6 luni de închisoare cu executare. Din pedepasa primită se scade perioada petrecută în arest preventiv și la domiciliu(5 noiembrie 2018 – 2 februarie 2020).

Rămâne în continuare sub control judiciar

De asemenea, instanța a dispus menținerea conrolului judicar față de inculpat. În plus, a dispus confiscarea sumelor de bani care au făcut obictul infracțiunii de luare de mită.

”Menţine măsura preventivă a controlului judiciar dispusă faţă de inculpatul Dumitrescu Fabian Sorin. Dispune confiscarea de la inculpat a sumelor de 100 lei şi respectiv 700 euro, ce au făcut obiectul infracţiunii”, a dispus instanța.

Hotărârea Tribunalului Dolj nu este definitivă și deja a fost atacată cu apel de inculpat și procurori.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS