17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentAgent de poliție, condamnat cu executare

Agent de poliție, condamnat cu executare

Judecătorii de la Tribunalul Dolj au hotărât să condamne la 4 ani și 6 luni de închisoare un agent de poliție din cadrul IPJ Dolj. Polițistul este acuzat că, pe când lucra la Postul de Poliție Catane, a cerut şi primit 700 de euro şi 100 de lei de la familia unui bărbat arestat preventiv. În schimbul mitei, agentul urma să dea o soluţie favorabilă într-un dosar de conducere fără permis.

Ofiţerii Serviciul Judeţean Anticorupţie Dolj anunţau, în noiembrie 2018, reţinerea unui agent principal de polițe. Acesta a fost acuzat de comiterea infracţiunilor de luare de mită şi trafic de influenţă. Anchetatorii au reţinut că poliţistul a cerut mită pentru a ”aranja” un dosar penal. Este vorba de un dosar penal de conducere fără permis.

„Din cercetări a rezultat faptul că, în cursul lunii iulie 2018, polițistul a pretins şi primit suma de 700 euro şi 100 lei de la membrii familiei unei persoane încarcerate, pentru a da o soluţie favorabilă într-un dosar în care efectua cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere”, au precizat anchetatorii.

Agent de poliție, condmanat cu executare

Agentul de poliţie a fost arestat preventiv pe 6 noiembrie 2018, printr-o hotărâre a Tribunalului Dolj. Bărbatul a fost trimis în judecată la sfârşitul lunii decembrie 2018. A fost acuzat de luare de mită, trafic de influență, dar și de favorizarea făptuitorului și fals intelectual. Ulterior, în februarie 2019, aceeaşi instanţă a dispus înlocuirea arestului preventiv cu arestul la domiciliu.

Acest dosar a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj, instanță care s-a pronunțat pe 24 martie.

Inculpatul a fost condamnat pentru toate infracțiunile reținute în sarcina sa. După contopirea pedepselor, bărbatul a fost condmanat la 4 ani și 6 luni de închisoare cu executare. Din pedepasa primită se scade perioada petrecută în arest preventiv și la domiciliu(5 noiembrie 2018 – 2 februarie 2020).

Rămâne în continuare sub control judiciar

De asemenea, instanța a dispus menținerea conrolului judicar față de inculpat. În plus, a dispus confiscarea sumelor de bani care au făcut obictul infracțiunii de luare de mită.

”Menţine măsura preventivă a controlului judiciar dispusă faţă de inculpatul Dumitrescu Fabian Sorin. Dispune confiscarea de la inculpat a sumelor de 100 lei şi respectiv 700 euro, ce au făcut obiectul infracţiunii”, a dispus instanța.

Hotărârea Tribunalului Dolj nu este definitivă și deja a fost atacată cu apel de inculpat și procurori.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS