11.4 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentCetățeni ruși, arestaţi în investigația privind atacul terorist din Viena, anunță ambasadorul Rusiei

Cetățeni ruși, arestaţi în investigația privind atacul terorist din Viena, anunță ambasadorul Rusiei

Suspecți originari din regiunea Caucazului de Nord a Rusiei au fost arestaţi ca parte a investigației privind atacul terorism de luni seară. Anunţul a fost făcut astăzi deambasadorul Rusiei la Viena, potrivit Moscow Times.

Singurul atacator cunoscut al atentatului de luni seara care a ucis patru persoane și rănit alte 22 a fost un susținător al Statului Islamic, potrivit ministerului de interne austriac. Alți 14 suspecți au fost reținuți până acum, potrivit oficialilor austrieci.

„Există informații că printre cei reținuți se numără migranți din țări balcanice, lumea islamică și Caucazul de Nord. Nu există detalii suplimentare în acest moment”, a declarat pentru televiziunea de stat rusă Dmitry Liubinskyi, ambasadorul Rusiei la Viena.

Caucazul de Nord include republicile majoritar musulmane Cecenia, Daghestan și Ingușeția.

În atac nu au fost răniţi cetățeni ruși

Cetățeni ruși nu au fost răniți în atac, potrivit informațiilor disponibile în acest moment, a mai afirmat ambasadorul Rusiei la Moscova.

Atacatorul de la Viena este un tânăr în vârstă de 20 de ani care avea la activ o condamnare pentru implicare într-o organizaţie teroristă, a confirmat ministrul austriac de interne Karl Nehammer pentru agenţia APA.

Președintele rus Vladimir Putin a catalogat atacul terorist din capitala Austriei drept o crimă „crudă și cinică” și a transmis condoleanțe liderilor austrieci.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS