22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentO româncă, acuzată de seducerea, tâlhărirea şi complicitate la uciderea unor bătrâni italieni

O româncă, acuzată de seducerea, tâlhărirea şi complicitate la uciderea unor bătrâni italieni

O româncă, de 33 de ani, a fost arestată de poliţia italiană, care o acuză că ar fi drogat şi tâlhărit un bărbat de 79 de ani, care a dispărut fără urmă în 2017. Femeia a făcut deja închisoare pentru că i-a fost complice concubinului său la uciderea unui alt bătrân italian, scrie gazettadelsud.

A dispărut cu pensie cu tot

Damiano Oriolo a plecat de acasă după prânz, pe 6 aprilie 2017, să facă nişte cumpărături și nu s-a mai întors niciodată. Avea la el telefonul mobil, portofelul în care pusese toată pensia şi cheile de la casă.

Mașina şi portofelul gol au fost găsite într-o pădure. În același loc, după câteva zile, au fost găsiţi și ochelarii, pantalonii și pantofii pensionarului.

Poliţia din Peninsulă l-a căutat pe bărbat mai multe zile. Zeci de hectare de teren de la locul dispariţiei au fost scotocite de poliţişti împreună cu câinii lor, fără nici un rezultat însă.

Telefonul bătrânului dispărut, găsit la o româncă

După mai bine de trei ani, anchetatorii au găsit o pistă şi au arestat o româncă, Angela Melania Şerban.

Oamenii legii din Italia cred că ea l-ar fi sedus pe bătrân şi l-ar fi ademenit în pădure. Intenţia era de a-l jefui pe Oriolo. Acesta luase pensia cu câteva zile înainte şi retrăsese şi bani de la bancă în perioada dispariţiei.

Numărul de telefon al româncei a fost găsit pe lista apelurilor primite şi trimise de pensionar. De asemenea, în maşina acestuia au fost găsite amprentele şi urme de DNA care aparţin acesteia.

În plus, mai multe persoane din anturajul bătrânului ştiau că se vedea cu o româncă mult mai tânără decât el. Faptul care a incriminat-o însă cel mai mult este că unul din telefoanele bătrânului a fost găsit la Angela Şerban, care îi pusese o altă cartelă.

Complice la o crimă asemănătoare

Poliţiştii care anchetau dispariţia acestuia au aflat că femeia pe care o căutau urma să fie eliberată din închisoare, unde ajunsese după ce fusese condamnată pentru complicitate la crimă.

În 2015, cadavrul unui bărbat italian care trăia în aceeaşi zonă cu Oriolo a fost descoperit pe o plajă. Telefonul său mobil nu a fost găsit. Pentru uciderea sa au fost condamnaţi un român și complicea sa, nimeni alta decât Angela Şerban.

Potrivit anchetatorilor, ea ar face parte dintr-o adevărată organizație infracțională activă de ani de zile atât la Cosenza, cât și în Vibo Valentia, specializată în jefuirea persoanelor în vârstă.

Din reţea ar fi făcut parte și fostul concubin al Angelei Șerban, românul Dorel Varga, condamnat cu sentință definitivă pentru jaful și uciderea unui bărbatului găsit pe plajă în 2015.

Sunt căutate alte victime

Joi, 8 octombrie, în urma ordinului emis de Procuratura din Cosenza, Angela Melania Șerban a fost arestată pentru jefuirea și moartea lui Damiano Oriolo. Judecătorul de instrucție nu a considerat că este dovedită participarea româncei la uciderea pensionarului. Ea va rămâne în închisoare deocamdată doar cu acuzația de tâlhărie.

Anchetatorii sunt siguri că există și alte persoane în vârstă care în ultimii ani au fost jefuite în acelaşi mod de grupul de delincvenţi români, fără să ajungă să-şi piardă viaţa. Ei au făcut un apel ca persoanele care au fost victime sau au cunoştinţă de astfel de fapte să se adreseze poliţiei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS