6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentÎn arest pentru trafic de cocaină

În arest pentru trafic de cocaină

-

Judecătorii de la Tribunalul Dolj au dispus, vineri, prelungirea mandatului de arestare preventivă emis pe numele unui bărbat acuzat de trafic de droguri de mare risc. Bărbatul a fost depistat în trafic, în Filiaşi, în timp ce transporta 400 de grame de cocaină. A fost arestat preventiv pe 16 septembrie, la solicitarea procurorilor DIICOT.

Procurorii DIICOT din Craiova anunţau, pe 17 septembrie, arestarea preventivă a unui bărbat suspectat de trafic de droguri de mare risc. Pe 15 septembrie, în maşina cu care suspectul se întorcea din Olanda, oamenii legii au găsit 400 grame de cocaină. Potrivit anchetatorilor, drogurile aduse din Olanda erau vândute de inculpat în judeţele Dolj şi Olt.

„În cauză s-a reținut faptul că, în perioada 2018 – 2020, inculpatul a desfășurat activități de trafic de droguri de mare risc, în special cocaină, pe raza județelor Olt și Dolj, droguri pe care le comercializa la prețul de 100 euro/gram. Procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Craiova au efectuat o acțiune de prindere în flagrant a inculpatului, pe raza orașului Filiași, în timp ce se întorcea din Olanda, având ascunsă în capitonajul autoturismului cantitatea de aproximativ 400 de grame de cocaină”, au precizat anchetatorii.

Pistoale şi cartuşe, ridicate în urma percheziţiilor

Ulterior, polițiștii au efectuat patru percheziții domiciliare, în județele Olt și Gorj. În una dintre locații au fost descoperite trei pistoale cu glonț și 59 de cartușe, toate deținute ilegal. După audieri, procurorii DIICOT au dispus reţinerea suspectului pe o perioadă de 24 de ore. Bărbatul este acuzat de trafic de droguri de mare risc și nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

În una dintre locații au fost descoperite trei pistoale cu glonț și 59 de cartușe.


Pe 16 septembrie, suspectul a fost arestat preventiv pe o perioadă de 30 de zile. Mandatul de arestare a fost emis de magistraţii Tribunalului Dolj. Hotărârea instanţei nu a fost contestată de inculpat la Curtea de Apel Craiova.

Ulterior, pe 6 octombrie, procurorii DIICOT au cerut instanţei prelungirea măsurii preventive. Tribunalul Dolj a admis solicitarea anchetatorilor şi a prelungit mandatul de arestare cu 30 de zile.
„Admite propunerea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova. Prelungeşte durata măsurii arestării preventive a inculpatului S.F. pe o perioadă de 30 de zile, începând de la data de 16.10.2020 şi până la data de 14.11.2020, inclusiv”, a dipus instanţa.

În arest pentru trafic de cocaină

Tot vineri, judecătorii de la Tribunalul Dolj au respins o cerere de înlocuire a arestului preventiv cu arestul la domiciliu formulată de inculpat.
„Respinge cererea de înlocuire a măsurii arestării preventive, cu măsura arestului la domiciliu, formulată de inculpatul S.F.”, se arată în hotărârea instanţei.
Cele două hotărâri ale Tribunalului Dolj nu sunt definitive şi pot fi contestate la Curtea de Apel Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Patru tineri s-au bătut ziua în amiaza mare pe...

Poliţiştii Secţiei 5 Poliție Craiova au fost sesizați vineri...

ȘTIRI GdS