11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentRomanul care a furat peste 700.000 de euro din bancomatele aruncate în aer, prins în Oradea

Romanul care a furat peste 700.000 de euro din bancomatele aruncate în aer, prins în Oradea

Un bărbat de 42 ani, din județul Galați, urmărit internaţional pentru că împreună cu membrii bandei sale a aruncat în aer mai multe bancomate în Belgia, a fost prins de poliţişti din Bihor, într-un lan de porumb.

Bărbatul a fost reținut la Oradea și urmează să fie predat autorităților belgiene. Împreună cu alţi români, Fănică P. e acuzat că a detonat bancomate în şase oraşe din Belgia, dar şi în Germania, Luxemburg, Anglia şi Italia. Doar în Belgia valoarea prejudiciului este de peste 700.000 euro, potrivit bihoreanul.ro.

Din bandă făceau parte cel puțin trei români, doi dintre aceștia – Robert Marius N. şi Nicuşor Cătălin S. fiind arestaţi deja în Belgia. Fănică P. fusese dat în urmărire internaţională în vara acestui an.

Cei trei sunt acuzaţi că, începând din octombrie 2019, au aruncat în aer șase bancomate în localităţile Herselt, Arlon, Stabroek, Essen și Sint-Niklaas. Metoda lor era următoarea: introduceau dispozitive explozibile în fanta bancomatului, care apoi era detonate și astfel furau banii din cutia de valori. Hoţii sunt bănuiţi de comiterea unor spargeri similare în Germania, Luxemburg, Anglia şi Italia.

Românii au fost identifiați după descoperirea unui set de amprente pe firul de legătură dintre explozibil şi detonator.

Săptămâna aceasta, Fănică P. a fost identificat în Oradea, iar după o urmărire ca-n filme pe străzile orașului, mașina în care se afla a ieșit din localitate. A fost blocată ulterior în localitatea Tulca, însă anchetatorii au stabilit că bărbatul urmărit a coborât din mașină mai devreme, fiind găsit ascuns într-un lan de porumb.

Marţi, bărbatul a fost prezentat la Curtea de Apel Oradea cu propunere de arestare provizorie, în vederea predării către autoritățile belgiene, propunere care a fost admisă, fiind dispusă, însă, doar pentru 15 zile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS