9.4 C
Craiova
vineri, 24 septembrie, 2021
Știri de ultima orăEvenimentItalian sub control judiciar pentru înşelăciuni cu imobile

Italian sub control judiciar pentru înşelăciuni cu imobile

Procurorii DIICOT au dispus reţinerea unui cetăţean italian de 68 de ani, acuzat de comiterea infracţiunii de înşelăciune. Joi, magistraţii de la Tribunalul Dolj au dispus plasarea suspectului sub control judiciar. Potrivit anchetatorilor, în acest dosar de înşelăciune prejudiciul este de peste un milion de euro. Cei cinci suspecţi din acest dosar sunt acuzaţi că au indus în eroare 24 de persoane cu ocazia vânzării unor apartamente.

Procurorii DIICOT susţin că cetăţeanul italian a fost ajutat de patru suspecţi.

„Inculpatul, cetățean italian, ajutat de alte 4 persoane, a indus în eroare un număr de 24 de persoane vătămate cu privire la transmiterea dreptului de proprietate asupra unor imobile-apartamente construite de firmele pe care le administra/controla, respectiv case, terenuri, în scopul de a obține pentru sine sau pentru altul un folos material injust, pricinuindu-le, astfel, persoanelor vătămate o pagubă totală estimată la 1.138.770 de euro”, au precizat anchetatorii.

Cerere de arestare respinsă de Tribunalul Dolj


Miercuri, ofiţerii BCCO din Craiova au dus cinci persoane la audieri, la sediul DIICOT. Anchetatorii au dispus reţinerea cetăţeanului italian pe o perioadă de 24 de ore. Joi, inculpatul a fost dus la Tribunalul Dolj cu propunere de arestare preventivă. Instanţa nu a fost de acord cu solicitarea procurorilor DIICOT şi a dispus plasarea sub control judiciar a inculpatului.

„Respinge propunerea de arestare preventivă faţă de inculpatul Ioele Vincenzo, formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Craiova. Dispune faţă de inculpatul Ioele Vicenzo măsura preventivă a controlului judiciar pe o durată de 60 zile începând cu data de 24 septembrie 2020 şi până la data de 22 noiembrie 2020 inclusiv”, a dispus instanţa.

Hotărârea Tribunalului Dolj nu este definitivă şi poate fi contestată la Curtea de Apel Craiova.

Afacerile lui Emilio, anchetate „in rem” de patru ani

Începând cu anul 2017, GdS a relatat pe larg despre afacerile imobiliare de la Craiova ale italianului Ioele Vincenzo, cunoscut drept Emilio. În plasa omului de afaceri ar fi picat oameni de afaceri, funcţionari, avocaţi, judecători şi procurori. Afacerea “Romain Rolland” a fost prima despre care GdS a relatat. Pe strada amintită, aflată în buricul oraşului, firma lui Ioele a ridicat un bloc de locuinte. În schimbul terenului de sub bloc, proprietarul trebuia să primească o parte din apartamente. Lucrul acesta nu s-a întâmplat şi s-a ajuns la proces. La mijloc au fost prinşi clienţii care au cumpărat apartamente. 

Altă afacere controversată se referă la un bloc contruit pe str. Împăratul Traian, într-o locaţie asimilată centrului istoric al oraşului.

Începând cu 2015, au fost formulate mai multe plângeri, care au fost preluate de DIICOT. În 2016, în cauză a fost începută urmărirea penală “in rem” (faţă de faptă) pentru constituirea unui grup infracţional organizat şi înşelăciune. În august, anul acesta, DIICOT a comunicat că dosarul se află în acelaşi stadiu, în faza de urmărire penală “in rem”.  

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

„U“ Craiova – CFR Cluj 1-0 / Dan Petrescu:...

Antrenorul formației CFR Cluj, Dan Petrescu, a pus eliminarea...

ȘTIRI GdS