2.6 C
Craiova
duminică, 29 noiembrie, 2020
Știri de ultima oră Actualitate Afacerile lui Emilio, anchetate "in rem" de patru ani

Afacerile lui Emilio, anchetate „in rem” de patru ani

În urmă cu cinci ani, italianul a declanşat un adevărat scandal imobiliar la Craiova. Zeci de clienţi s-au simţit păcăliţi şi au depus plângeri penale la poliţie şi parchet. Totul s-a transformat într-un mare dosar la DIICOT Craiova, peste care s-a aşternut praful. 

DIICOT Craiova bate pasul pe loc în ancheta privindu-l pe omul de afaceri italian Vincenzo Ioele (Emilio). Începând cu anul 2017, GdS a relatat pe larg despre afacerile imobiliare de la Craiova ale lui Ioele, soldate cu un imens scandal. În plasa omului de afaceri au picat oameni de afaceri, funcţionari, avocaţi, judecători şi procurori. Afacerea “Romain Rolland” a fost prima despre care ziarul nostru a relatat. Pe strada amintită, aflată în buricul oraşului, firma lui Ioele a ridicat un bloc de locuinte. În schimbul terenului de sub bloc, proprietarul trebuia să primească o parte din apartamente. Lucrul acesta nu s-a întâmplat şi s-a ajuns la proces. La mijloc au fost prinşi clienţii care au cumpărat apartamente. 

Afacerea “Blocul procurorilor” s-a derulat pe acelaşi patent. Emilio a construit un bloc de locuinţe tot în zona centrală a municipiului, lângă catedrala “Sf. Dumitru”. Aici a cumpărat apartamente lumea bună a oraşului, printre clienţi numărându-se şi doi procurori de la DNA Craiova. Când proprietarul terenului de sub bloc, italianul Stefano Pizzingrilli, s-a simţit înşelat, între el şi Emilio a izbucnit un lung război judiciar. Aşa au aflat clienţii că, pe lângă banii pare care îi achitaseră pentru apartamente trebuia să plătească şi pentru terenul de sub bloc. 

Un dosar cu greutate la DIICOT

Altă afacere controversată se referă la un bloc contruit pe str. Împăratul Traian, într-o locaţie asimilată centrului istoric al oraşului. Ca să facă loc proiectului imobiliar, fostul proprietar a demolat fără autorizaţie câteva clădiri, pentru care s-a ales cu dosar penal. Pentru autorizaţia de construire a blocului, era nevoie de un aviz favorabil de la Ministerul Culturii, din cauză că în zonă se aflau monumente istorice. Avizul a fost obţinut în cele din urmă, în circumstanţe bizare, despre care GdS a scris la vremea respectivă. În alte proiecte imobiliare, mai multe persoane s-au simţit înşelate şi au depus plângeri penale.

Începând cu 2015, au fost întocmite circa 20 de dosare penale, care au fost cumulate într-unul singur. Plângerile la poliţie şi parchete au fost preluate de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Serviciul Teritorial Craiova. În 2016, în cauză a fost începută urmărirea penală “in rem” (faţă de faptă) pentru constituirea unui grup infracţional organizat şi înşelăciune. La solicitarea GdS, DIICOT a comunicat că dosarul se află în acelaşi stadiu, în faza de urmărire penală “in rem”.   

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Au trecut peste eșecul cu Steaua. SCMU Craiova, victorie...

Eșecul de sâmbătă, cu Steaua (2-3), se...

ȘTIRI GdS

Ce amendă a primit o craioveancă după ce s-a...

S-a certat cu prietenul și a sunat la 112. Asta a făcut o craioveancă de 29 de ani. Femeia s-a răzgândit imediat, însă polițiștii au depistat-o și au amendat-o.

Ludovic Orban: Pensiile speciale pentru aleşii locali vor fi...

Premierul Ludovic Orban spune că pensiile speciale pentru aleşii locali vor fi din nou amânate.

Gorjul rămâne „verde“ la rata de infectare cu Covid-19....

Gorjul rămâne „verde“ la rata de infectare cu Covid-19, potrivit raportării transmise, duminică, de Grupul de Comunicare Strategică.

Pieton accidentat mortal pe Centura de Nord a Craiovei

Pieton accidentat mortal pe Centura de Nord a Craiovei. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal pentru ucidere din culpă.

Peste 13.000 de români confirmați cu coronavirus, internați în...

Peste 13.000 de români confirmați cu coronavirus sunt internați în prezent în spitalele de profil din țară, informează GCS.

Ghinionul se ține scai! România a rămas fără Crina...

La ultimele teste pentru COVID-19, Crina Pintea, pivotul naționalei de handbal feminin și una dintre cele mai valoroase jucătoare tricolore, a fost...