8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentGermania ridică gard la graniţa cu Polonia pentru a împiedica răspândirea pestei porcine

Germania ridică gard la graniţa cu Polonia pentru a împiedica răspândirea pestei porcine

Landul german Brandenburg va ridica un gard permanent de-a lungul graniţei cu Polonia pentru împiedica răspândirea pestei porcine africane, a anunţat marţi un oficial german, scrie Digi24, citând DPA.

Obiectivul este de a limita deplasările porcilor mistreţi, principalii vectori ai acestei boli, care nu reprezintă un pericol pentru oameni, dar este aproape întotdeauna fatală animalelor.

Polonia a refuzat să participe la construirea gardului

Potrivit ministrului pentru afaceri sociale, sănătate, integrare şi protecţia consumatorului din landul Brandenburg, Ursula Nonnemacher, decizia a fost luată după ce negocierile cu Polonia privind ridicarea unui gard permanent au eşuat. Un gard mobil de 120 de kilometri există în prezent la graniţa germano-poloneză dinspre sud şi până în oraşul Frankfurt pe Oder.

Ursula Nonnemacher a anunţat, de asemenea, crearea unei echipe tehnice pentru coordonarea activităţii diferitelor autorităţi din regiune, inclusiv poliţia şi serviciile veterinare şi de urgenţă, după ce fermierii au criticat modul în care este gestionată această criză. O echipă de medici veterinari trimisă de Comisia Europeană şi-a început, de asemenea, activitatea.

Pesta porcină dăunează grav exporturilor de carne

Autorităţile germane din landul Brandenburg au descoperit deocamdată pesta porcină africană la 20 de porci mistreţi găsiţi morţi în zona localităţilor Schenkendoebern şi Neuzelle.

Primul a fost descoperit aproape de graniţa cu Polonia pe 10 septembrie. Ulterior, China, Coreea de Sud, Japonia, Singapore, Brazilia şi Argentina au interzis importurile de carne de porc din Germania, sporind temerile privind impactul epidemiei asupra agriculturii şi economiei germane. De pe urma interdicţiei ar putea să beneficieze alţi furnizori majori, cum ar fi SUA, Spania, Canada şi Brazilia, în condiţiile în care China este cel mai mare cumpărător de carne de porc din lume.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS